Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ymre Stiekema: 'Door Expeditie Robinson denken mensen dat ik nooit eet'

Ymre Stiekema was dit seizoen te zien in Expeditie Robinson, maar gaf op vanwege heimwee. Hoewel het topmodel eruitziet om door een ringetje te halen, betekent dat zeker niet dat ze niks lekkers eet – al denken sommige mensen dat wel door haar deelname aan het survivalprogramma. In Grazia's eetdagboek vertelt Ymre hierover én deelt ze was ze daadwerkelijk eet. 

Ymre Stiekema

Ymre in Expeditie Robinson

Dit seizoen is Ymre Stiekema de uitdaging van haar leven aangegaan in Expeditie Robinson. Hoewel ze eerder door haar team naar huis werd gestuurd op de eilandraad, wist ze tóch de samensmelting te halen. Ze heeft enkele dagen overleefd op Wraakeiland en wist een duel te winnen, waardoor ze nog een kans kreeg. De volgende ochtend werd de heimwee, die ondertussen ook aan haar knaagde, echter toch teveel, en na een goed gesprek met presentatrice Nicolette Kluijver besloot ze definitief op te geven. Helaas!

Na Expeditie Robinson at het topmodel dagenlang alles waar ze zin in had. Inmiddels heeft ze haar vertrouwde balans weer gevonden en deelt ze haar eetdagboek met Grazia. Wij geven je alvast een kleine sneak peek!

Maandag

“Ik ben een paar dagen op Costa Rica voor een shoot. Vanochtend zit ik om kwart over vier al in de make-up en haar. Ik start mijn dag met koffie – altijd zwart of havercappuccino – en drink verder veel water en thee. Tijdens de visagie geniet ik van pannenkoeken met siroop en fruitsalade. In het begin van mijn modellencarrière was ik veel strenger voor mezelf. Inmiddels ken ik mijn lichaam en lukt het een gezonde balans te bewaren. Ondertussen krijg ik door Expeditie Robinson veel opmerkingen over mijn gewicht, zoals mensen die denken dat ik nooit eet. Onzin, dan zou ik lange shootdagen als vandaag nooit volhouden. Ik stop ook altijd tussendoortjes in mijn tas. In de loop van de ochtend eet ik de helft van mijn Fit Piggy chocoladereep, vullend door de vezels en proteïne. Noten en kwark vind ik ook heerlijk, maar ze zorgen bij mij helaas voor een opgezwollen buik."

"We lunchen met kip-quesadilla’s met groenten en een ginger ale. Aan het einde van de shootdag proosten we met een glaasje champagne. In het hotel eten we gezellig samen: spareribs met een koolsalade en één rosé. Thuis drink ik alleen alcohol in het weekend, maar voor feestjes en trips maak ik weleens een uitzondering."

Dinsdag

“Door de jetlag ben ik vroeg wakker, dus kan ik mooi nog even sporten en ontbijten met french toast, een fruitsalade en soja-cappuccino. Vaak is het lastig om iets lekkers en gezonds op het vliegveld te scoren, gelukkig vind ik een kipwrap met salade. Voor mijn vier uur durende vlucht heb ik een chocoladereep in mijn tas. Tijdens de overstap in Atlanta geniet ik van heerlijke vistaco’s. Voor de vlucht koop ik erwtenchips met wasabismaak. Tijdens het wachten bij de gate is de zak al leeg; bijzonder lekker dus, haha!”

Benieuwd naar het volledige eetdagboek van Ymre Stiekema? Je leest 'm vanaf morgen in de nieuwste Grazia.

Showbizz
  • Jasper Suyk