Dit heb je nodig:
- 30 g tarwebloem
- 1 1⁄2 eetlepels kristalsuiker
- 2 eetlepels ongeroosterd sesamzaad (ev. mix van wit en zwart)
- 20 gram boter
- Snuf zout
Dit heb je nodig voor het fruit:
- 120 gram blauwe bessen of ander fruit
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 1 theelepel maïzena
- 1/2 citroen (liefst biologisch)
- 1 bol vanille-ijs (optioneel)
Zo maak je de snelle bessencrumble met sesam:
- Verwarm de oven voor tot 180 C.
- Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom en kneed kort met je vingers tot er kruimels ontstaan. Kneed niet te lang, dan gaat het te veel aan elkaar kleven.
- Meng in een andere kom de bessen met de suiker, maïzena, citroensap en -rasp. Doe in een ramequin en leg de deegkruimels erop. Bak 20 tot 25 minuten tot de bessen bubbelen en de crumble goudbruin is.
Laat de crumble ietsje afkoelen. Zonder ijs is-ie al heerlijk, maar met een bol ijs til je dit toetje naar een hoger niveau!
Variatietip
Je kunt natuurlijk eindeloos variëren wat betreft het fruit. Appelcrumble blijft toch ook wel een van de lekkerste dingen ter wereld. Met een snuf kaneel of kardemom bijvoorbeeld
Solo
Naast veertig geweldig lekkere recepten als blended chia-chocopudding met tahin, geen-werk-salades en tosti met palmkool en olijven tipt Emma de Thouars in haar nieuwste kookboek Solo ook hoe je het koken in je eentje het best kunt managen. Van een capsule kitchen vol smaakmakers tot handige plannings- en boodschappentips en slim omgaan met restjes.
- Solo
- Sophia van den Hoek