Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is het eetdagboek van Esmée Dekker

Esmée Dekker schittert momenteel in de vrouwelijke hoofdrol in de musical Satuday Night Fever, die onlangs in de première ging. In haar drukke schema maakte de musicalster tijd om speciaal voor Grazia een week lang haar eetdagboek bij te houden. 

Esmee Dekker

Maandag

"Ik begin mijn dag altijd met een kopje thee. Die van Clipper is mijn favoriet, Lemon & Ginger of andere smaken. Het is de dag na de première van Saturday Night Fever, dus mijn ochtend begint relaxed. Mijn vriend heeft een omelet gemaakt met champignon en paprika als ontbijt. Verder doen we rustig aan en gaan we daarna lunchen in de Jordaan in Amsterdam. We genieten van artisjok, frietjes, croque-monsieur en groene asperges met een ei en hollandaise saus. Heerlijk! Daarna moest hij teksten leren voor een auditie en ben ik aan het kijken naar een tripje naar Parijs voor ons tweeën als we vrij zijn. We spelen allebei in een voorstelling, hij in Moulin Rouge en ik in Saturday Night Fever, dus het is behoorlijk druk op het moment. In de avond maakt mijn vriend een heerlijke pasta carbonara en drinken we een glaasje rode wijn. We kijken een film en zitten aan de thee, met een bakje Lays paprika chips. Yumm! Een top dagje vrij."

Een heerlijke lunch in de Jordaan!

Dinsdag

"De dag begint weer met een koptje thee. Mijn ontbijt bestaat uit een gekookt eitje en yoghurt met muesli en chocolade. Daarna drink ik een cappuccino met havermelk. In de middag geniet ik van een broodje met Surinaamse eiersalade en een groentesoepje. Vervolgens breng ik mijn vriend naar zangles, tussendoor eet ik een mueslireep. Inmiddels heb ik ook al een liter water op uit mijn Stanley fles. Aan het einde van de middag vertrek ik met de tourbus richting het theater. In de bus eet ik risotto met groente, champignons, broccoli en erwten. Na de show eet ik standaard een handje nootjes of een ander snackje."

Woensdag

"Ik begin de dag wederom met thee en een gekookt eitje. Daarna ontbijt ik met een cracker met kipfilet en schuddebuikjes – daar heb ik enorme zin in nu de herfst begint haha. Ik ga sporten en drink daarna een proteïne shake. Mijn lunch bestaat uit een kippensoepje en een cracker met kaas. Vandaag werk ik veel thuis en vanmiddag ga ik weer de tourbus in. In de bus neem ik een Tom Kha Khai soepje en dan is het tijd om weer een voorstelling te spelen."

Donderdag

"Mijn usual ontbijtje staat weer op het menu: thee met een gekookt eitje, yoghurt met muesli en een appel. Daarna drink ik weer een cappuccino met havermelk. Vervolgens breng ik mijn vriend naar een auditie toe. Voor lunch genieten we van een tosti met kaas en een soepje. Daarna is het alweer tijd om de tourbus in te stappen. Een technicus van ons kan heerlijk koken en heeft Pad Krapao gemaakt. Een heerlijk rijstgerecht met kip en Thaise basilicum. Over de gehele dag is mijn Stanley fles weer van de partij, dus er zit genoeg water in. Voor de voorstelling neem ik nog een koffie en dan kan de show beginnen. Ik eet altijd vrij vroeg voor een show, dus daarna heb ik altijd trek. Vandaag eet ik na de show een mueslireep."

Een koffietje voor de voorstelling.

Vrijdag

"Ik ontbijt met thee, yoghurt en een gekookt ei. Vervolgens ga ik Holy Ride doen, een soort spinning les. Daar drink ik een cappuccino en na de les eet ik twee rijstwafels met humus. Vervolgens ga ik lekker ergens lunchen, voor ik de tourbus in stap. Ik neem een salade met couscous, kalkoen, avocado, ei en granaatappel. Daarna gaan we naar het theater. Daar eet ik een klein bakje met vers gemaakte pasta bolognese. Voor de show drink ik weer een koffietje. Na de show eet ik nog wat dadels en gedroogd fruit."

Esmée Dekker en Buddy Vedder spellen de hoofdrollen in Saturday Night Fever. | Beeld: NL Beeld

Zaterdag

"Vandaag heb ik twee shows. Dat wil zeggen dat ik weinig tijd heb. Ik sta op met thee, yoghurt en een gekookt ei. Daarna is het meteen tijd om naar de opstapplek te gaan waar de bus ons zou ophalen, maar die is door file een uur later. Dat geeft me wel weer tijd om lunch te halen! Ik haal bij de Starbucks een pumpkin spice latte en bij de La Place een broodje met kip. Heerlijk! Na de eerste voorstelling krijgen we catering. Omdat we twee voorstellingen spelen is er geen tijd om eigen avondeten te regelen, dus dit wordt verzorgd vanuit het bedrijf. We kunnen kiezen uit een buffet van vega pasta penne met pompoen of orzo met lamsvlees en een heerlijke salade. Als toetje een stukje chocoladecake. Daarna drink ik een cappuccino en ben ik ready voor de tweede voorstelling."

Ramen en gyozas om het weekend in te luiden!

Zondag

"Vandaag heb ik een matinee (middagvoorstelling, red.). Ik begin de dag weer met yoghurt, thee en een gekookt ei. Voor de show begint, eet ik drie rijstwafels met humus en een mueslireep. Na de show eet ik een banaan en rij ik naar huis om lekker met mijn vriend uiteten te gaan. We kiezen voor ramen en gyoza's. Heerlijk! Daarbij nemen we een lekker rood wijntje, want we hebben weekend!"

Showbizz
  • NL Beeld, Privébeeld Esmée