Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is het eetdagboek van Ghislaine Voogd (Veggilaine)

Ghislaine Voogd, online beter bekend als Veggilaine, is de hele dag door bezig met eten en inspiratie opdoen voor nieuwe recepten. Deze deelt ze met haar bijna 200.000 volgers op Instagram én in haar gloednieuwe boek, Veggilaine, dat vorige week werd gelanceerd. Ondanks alle voorbereidingen nam Ghislaine de tijd om speciaal voor Grazia haar eetdagboek bij te houden. 

Veggilaine

Maandag

"Ik begin de dag om 7.00 uur met een banaan en een hardlooprondje van 5 km. Ik ben aan het trainen voor de halve marathon van Amsterdam in oktober. Eenmaal thuis heb ik de tijd ambitieus ingeschat en moet ik heel snel douchen en omkleden, want we hebben een bezichtiging. Na de bezichtiging ontbijt ik met een bakje kwark, zelfgemaakte granola, amandelpasta en verse vijgen. Vervolgens spring ik op de fiets richting Amsterdam Amstel, om wat spullen op te halen bij mijn uitgever. Ik fiets hierna door naar het Amstel Hotel waar ik podcastopnames heb."

"Na de opnames haal ik een grote strawberry matcha bij Tea Guys met sojamelk en tapioca. Ik lunch met een vriendin: we eten tosti’s op zelfgemaakt zuurdesembrood met kaas en kimchi en een Aziatische salade met onder meer edamame, tuinerwtjes, cashews en mango. In de middag film ik twee video’s voor TikTok en regel ik de laatste dingen voor mijn boeklancering morgen. Ik snack een appel, een handje pecannoten en een plak zelfgebakken miso-pecan bananenbrood dat ik even opwarm."

"Om 19.00 uur ben ik thuis en heeft mijn vriend Daan gekookt. We eten shakshuka met sambal, zelfgebakken pita’s en een dikke dot Griekse yoghurt. Ik ben tot laat nog aan het werk en heb hierna tóch nog honger. Ik maak een bakje voor mezelf met vanille proteïne pudding, granola en pure chocolade. Ook eet ik nog een sinaasappel. De hele dag drink ik water en ’s avonds thee van verse verveine."

Shakshuka met sambal en zelfgebakken pita’s gemaakt door vriendlief Daan.

Dinsdag

"Ik sta om 7.15 uur naast mijn bed. Het is de dag van mijn boeklancering. Zo spannend! Ik ontbijt stevig met een geroosterde snee zuurdesembrood met avocado, feta, kimchi en twee gekookte eitjes. Ook drink ik een iced matcha met kokosmelk en mangopuree. Vervolgens is het tijd om de laatste spullen op de halen. Eerste stop: restaurant 4850 voor de lekkerste kardemom- en kaneelbroodjes. Ik plof er even neer, drink een decaf havercappuccino en eet een kardemombroodje, terwijl ik de eerste berichtjes van mensen beantwoord die mijn boek al binnen hebben. Hierna ga ik door naar de markt om bloemen te halen. Rond 14.00 uur lunch ik met een bak kwark, peer, amandelpasta, vijg, granola en moerbeien. Hierna snel door naar Dignita, hier is de boeklancering."

"Mijn droom was voor mijn boeklancering om al mijn favoriete eten uit Amsterdam te kunnen serveren aan mijn gasten. Dat is gelukt – het is één groot feestbuffet! Er is een stand met falafel, hummus, baba ganoush en tabouleh. Ook is er vega(n) lahmacun, kardemom en kaneelbroodjes, een croissant die ik heb gemaakt samen met een bakkerij gebaseerd op een broodje uit mijn boek met whipped feta, aubergine & crispy chili olie, een vegan mango matcha Danish van een vegan bakkerij (ook samen gemaakt), chocolade, zuurdesembrood met misoboter en zo kan ik nog wel even doorgaan. Er is zelfs een ‘make your own bubble tea’-station. Te leuk (en lekker) allemaal! Ik eet de hele avond door allemaal kleine hapjes, geen idee hoeveel en wat meer precies, maar ik proef alles en het is allemaal even lekker."

Heerlijk eten op de boeklancering!

Woensdag

"Deze dag staat in het teken van restjes van de boeklancering. Het was zo lekker en er is zó veel eten over. We hebben een deel meegegeven aan vrienden, maar zelf ook nog een hele keuken vol. ’s Ochtends sleep ik mezelf naar buiten om te trainen voor de marathon. Eigenlijk moet ik volgens mijn trainingsschema 10 km rennen – dat wordt 5 km. Voor het rennen eet ik een handje druiven. Ik ontbijt erna met een mango matcha Danish (een soort croissantje), een kaneelbroodje en ik eet ernaast twee gebakken eitjes met kimchi. Ik drink een decaf cappuccino met kokosmelk."

"Ik had gisteren een doosje bonbons gekregen, dus aan het einde van de ochtend eet ik daar twee van. Ook eet ik een appel en fiets vervolgens even naar de uitgever om wat spullen op te halen. Voor de lunch eet ik noodlesoep met groenten en een gekookt eitje. Later op de middag snack ik wat groenten met hummus en nog een mango matcha Danish. Later op de middag een bakje geroosterde en gezouten edamameboontjes. 's Avonds eten we restjes van de boeklancering: falafel, hummus, groenten en Libanees brood. Als dessert maak ik ijs met de Ninja Creami van bananenmelk en rijpe banaan. Ik doe er ook nog wat walnoten en pure chocolade doorheen."

Falafel, hummus, groenten en Libanees brood als avondeten.

Donderdag

"Ik begin de dag met een hot yogales, waar ik heel veel zweet, dus ik drink erna extra veel water. Onderweg terug naar huis haal ik een açai bowl met amandelpasta bij Juicebrothers en een selderij sapje. Die laatste had ik nog nooit gehad en ik vind het heel vies, maar het smaakt gezond. Ik lunch met twee sneetjes zelfgebakken zuurdesem, eentje met pindakaas, komkommer en sambal, de ander met hüttenkäse, tomaat en crispy chili olie. Na de lunch heb ik nog honger, dus ik eet nog twee maiswafels met kaas en mosterd. Aan het eind van de middag snoep ik een bonbon en een banaan met pindakaas. Iets later nog een handje gezouten noten."

"Als avondeten bestellen we vegan sushi met onder meer tempura zoete aardappel, avocado, spicy mayo en edamame en zeewiersalade on the side. Als toetje eet ik een bakje met chocolade proteïnepudding, bevroren rood fruit en pure chocolade."

Vegan sushi met onder meer tempura zoete aardappel, avocado en spicy mayo.

Vrijdag

"Ik word laat wakker dus ontbijt uitgebreid met een zelfgemaakte smoothiebowl met sojamelk, kwark, granola, noten, vijgen en pindakaas. 's Middags moet ik een video filmen voor TikTok (een girl dinner-bord maken) en lunch daarmee in het zonnetje: restjes vegan sushi, een sinaasappel, mini Magnum bonbons en edamame boontjes. ’s Avonds hebben we een bruiloftsfeest dus ik maak pasta voor ons om te eten in de trein. Gevulde pompoenpasta met een roomsaus en geroosterde pompoen uit de oven. Op de bruiloft drink ik twee wijntjes en een cola-zero. Ook snack ik wat olijven en twee mini-kaassoufles. We zijn laat thuis maar ik heb nog honger, dus eet nog een bakje kwark met appel, kaneel en walnoten."

Zelfgemaakte smoothiebowl met sojamelk, kwark, granola, noten, vijgen en pindakaas.
Gevulde pompoenpasta met een roomsaus en geroosterde pompoen uit de oven.

Zaterdag

"Ik begin de dag om 8.00 uur met een lesje Rocycle. Hierna maak ik een matcha met kokosmelk voor mezelf en ontbijt ik met kwark, granola, amandelpasta en sinaasappel. Vanmiddag ga ik signeren bij Fort Negen. Ik eet voor de lunch een snee zuurdesembrood met avocado en ei en nog een zelfgebakken pita met gesmolten kaas en wat tomatensaus. Het signeren is bij een bakkerij dus ik krijg genoeg lekkers mee naar huis. Na het signeren is het heel lekker weer, dus besluit ik nog even te wandelen. Ik haal een grote lychee iced tea met tapioca bij Tea Guys."

"'s Avonds maak ik weer een echt girl dinner: allemaal lekkernijen van de bakkerij, waaronder mijn zelfgemaakte croissant met Whipped feta en aubergine, maar ook een lekkere belegde focaccia met aardappel, sla en kaas, en een kaneelbroodje en een miso koek toe."

Signeren bij Fort Negen.
Zelfgemaakte croissant met Whipped feta en aubergine.

Zondag

"Ik begin de dag met trainen – de 10 km wordt weer 5 km, want ik ben erg moe door alle (leuke) hectiek van deze week. Tijdens het hardlopen valt mijn EarPod in het water. Great. Ik eet voor het hardlopen een banaan en erna bak ik mijn ‘hyperfixatie’ miso ei met geroosterd zuurdesembrood. Dit zijn twee eitjes met boter, miso en bosui. Erg lekker, het recept staat in mijn boek. Als ik hartig ontbijt, lunch ik liefst zoet, dus mijn lunch is een smoothiebowl met pindakaas, granola, dadels, mango en banaan. Hierna ga ik mijn vriendinnen aanmoedigen bij de Dam tot Damloop, maar helaas mogen zij niet starten in verband met de hitte. Dus halen we een ijskoffie (ik decaf met sojamelk). Voor het avondeten tover ik een restje uit de vriezer: curry met spitskool en kikkererwten. Ik kook er wat rijst bij. Als toetje maak ik weer soja-bananenijs met pure chocolade."

Lifestyle
  • Ghislaine Voogd (Veggilaine)