Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is het eetdagboek van Ferdi Pool

We leerden Ferdi Pool kennen in het allereerste seizoen van Prince Charming, waar hij het hart Marvin wist te veroveren. Inmiddels zijn de twee gelukkig getrouwd. Daarnaast runt Ferdi al jaren zijn eigen horecazaak. Maar wat eet hij zelf zoal? Speciaal voor Grazia hield Ferdi een week lang zijn eetdagboek bij. 

Ferdi Pool

Maandag

"Ik sta om 08.00 uur op en ontbijt met yoghurt met blauwe bessen, chiazaad en granola met chocolade. Ik ben een enorme zoetekauw, dus ik zoek naar wat extra chocolade in de zak. Daarna los ik een vitamine C bruistablet op in een glas water en pak ik een kop koffie. Even klaarmaken en om 09.00 uur vertrek ik richting de sportschool. Vandaag staat het trainen van borst en schouders op het programma. Mijn buikspieren neem ik iedere training ook even mee. Om 10.00 uur begint mijn werkdag. Ik ben eigenaar van een horecazaak, een soort strandpaviljoen aan een groot meer. Ik draai vandaag zowel de lunch als het diner, dus tot een uur of 22.00 uur."

Yoghurt met blauwe bessen, chiazaad en granola met chocolade als ontbijt.

"Ik lunch twee keer per dag: rond 12.00 uur neem ik drie crackers met humus en kipfilet en om 15.00 uur drie crackers met oude kaas. Terwijl ik om 18.00 uur bezig ben met de bereiding van het diner voor de gasten, eet ik zelf snel een salade met pulled chicken. Als ik na een lange dag thuiskom, eet ik voor het slapen nog een halve bak kwark met cranberry-notenmix en proteïnepoeder."

Dinsdag

"Ik sta wederom om 08.00 uur op. Qua eten wil ik vandaag een vega dag aanhouden. Ik begin met havermout met magere melk, banaan en kaneel. Dat smaakt echt als een toetje. Vervolgens neem ik wederom een bruistablet met twee koppen koffie. Sporten sla ik vandaag over. Ik ben om 10.30 uur op het werk, vandaag ben ik er een halve dag tot 17.00 uur. Om 12.00 uur eet ik een bruine boterham met twee gebakken eieren en een beetje geraspte kaas."

Havermout met magere melk, banaan en kaneel als ontbijt.

"Om 15.00 uur eet ik drie crackers met humus, kipfilet en avocado. Bij thuiskomt kook ik voor mijn man en mijzelf broccoli met aardappelpuree en twee vega burgers per persoon. ‘s Avonds pakt mijn man een rol koekjes. Ik besluit om niets te pakken, want het is vandaag mijn ‘gezonde’ dag. Ik houd mezelf voor de gek en pak een paar handen met chocolade granola uit de keukenla – dat voelt gezonder, is het natuurlijk niet. Daarna volgt nog een hand snoep uit de snoeppot. Was niet de bedoeling, wel lekker."

Drie crackers met humus, kipfilet en avocado voor lunch.

Woensdag

"Een nieuwe dag! Vandaag sta ik om 08.30 uur op, want ik hoef pas om 16.00 uur te beginnen. Ik ontbijt weer met yoghurt met blauwe bessen, chiazaad en chocolade granola. Daarna breng ik een bezoekje aan de fysio vanwege wat rugproblemen. Om 12.00 uur eet ik drie crackers met daarop pindakaas en banaan; goede energie voor de sportschool. Ik train vandaag de billen, benen en biceps. Na het sporten neem ik een eiwitshake. Ik kook in de middag rijst met kip, zodat ik dat kan meenemen naar het werk. Bij het bereiden van de desserts op het werk betrap ik mijzelf er (weer) op dat er een paar bonbons in mijn mond verdwijnen. Ik eindig de dag rond 22.00 uur met een halve bak kwark met noten en granola."

Donderdag

"Ik sta vandaag om 08.15 uur op en ontbijt wederom met yoghurt met blauwe bessen, chiazaad en chocolade granola. Om 09.00 uur sta ik in de sportschool om mijn rug en triceps te trainen. Rond 10.30 uur arriveer ik op het werk. Eerst een kop koffie, dan aan het werk. Om 12.30 uur lunch ik met een salade met kip en wat groenten. Later in de middag neem ik twee crackers met humus, oude kaas en zongedroogde tomaat. Om 18.00 uur eten Marvin en ik bij mijn ouders. Er worden Mexicaanse wraps met rundergehakt geserveerd. Daarnaast een beetje salade en tortilla chips met gesmolten kaas. Heerlijk! Vandaag ook een klein toetje: stracciatella yoghurt."

Ferdi in de sportschool.

Vrijdag

"Ik sta vandaag om 08.30 uur op. Het wordt een lange dag, want er staat weer een bruiloft op het programma in het paviljoen. Eerst ontbijten met scrambled eggs op een bruine boterham met boter. Samen met mijn compagnon nemen we onder het genot van een kop koffie de bruiloft door. Ik lunch rond 12.30 uur met een bruine boterham met oude kaas. De bruiloft is inmiddels in volle gang, tussendoor eet ik snel een paar crackers met kipfilet. Voor het diner hebben we voor onszelf en het personeel pasta gekookt. Een goede bodem voor het feest dat we nog moeten draaien. Net voor het einde van het feest eet ik nog een bak kwark met druiven en noten. Ik ben om 02.00 uur thuis, even douchen en dan kruip ik snel m’n bedje in."

Zaterdag

"Ik ben om het weekend vrij. Genieten, want dit is mijn vrije weekend! In het weekend laat ik het ‘gezonde leven’ los. Het ontbijt is weer de welbekende yoghurt met blauwe bessen, chiazaad en chocolade granola. Marvin en ik vertrekken om 12.30 uur op fiets naar de stad om te lunchen. Ik kies voor een broodje smashed avocado met een gepocheerd ei, een kop koffie en spa rood. Daarna even wat winkels bezoeken, een ijsje halen en vervolgens weer terug naar huis."

Lunchen in de stad met een broodje smashed avocado met een gepocheerd ei.

"In de avond vertrekken we wederom naar de stad om uiteten te gaan, dit keer in een Italiaans restaurant. We nemen samen de bruchetta en als hoofdgerecht kies ik een pasta met rundvlees. Daarbij nemen we een flesje rode wijn. Als dessert allebei een Espresso Martini en een heerlijke tiramisu. Een beetje aangeschoten meeten we met wat vrienden in de stad, waarna de biertjes rijkelijk vloeien. We zijn rond 02.00 uur thuis."

Bruchetta als voorgerecht tijdens een etentje in de stad.
Het dessert: tiramisu en Espresso Martini. Yumm!

Zondag

"We staan wat brakjes op. Het zondag ontbijt is (als ik vrij ben) echt een feestje. We bakken broodje en croissantjes af, snijden het suikerbrood en voegen nog wat lekkere zoetigheden toe. Met een paar kopjes koffie is dit het beste begin van de dag. We doen in de middag even koffie bij mijn ouders en lopen daarna door naar de supermarkt. Daar halen we allerlei lekkere dingen; chips, chocolade, snoep, koekjes en ga zo maar door. We ploffen op de bank om de hele middag en avond series te kijken. In de avond gooien we twee diepvries pizza’s in de oven en met een beetje ijs na zitten we daarna bomvol. We gaan niet te laat naar bed, want morgen begint weer een ‘gezonde’ werk- en sportweek."

Showbizz
  • Privébeeld Ferdi Pool, NL beeld