Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is het eetdagboek van Moïse Trustfull

Eigenaar van kledingmerk @bymoise en presentatrice Moïse Trustfull (29) deelt haar liefde voor koken via @foodbymoise. Speciaal voor Grazia houdt ze tijdens haar vakantie een eetdagboek bij. 

Moïse Trustfull

Maandag

“Vanochtend vroeg vliegen Kaj en ik naar het huis van mijn ouders in Spanje. Eerst worden we om half vijf op het vliegveld wakker met veel koffie plus een croissant. Tijdens de vlucht geniet ik dankzij mijn thermosmok van mijn favo thee, met kurkuma, honing en gember. Verder drink ik overdag altijd water en spa rood. Bij mijn ouders kunnen we meteen aanschuiven, op het menu: mama’s zelfgemaakte tonijnpasteitjes van bladerdeeg. Op het strand eten we gekleurde mini-ijsjes en proosten we met een coronaatje op de vakantie. Thuis drink ik sporadisch alcohol, op vakantie is het een ander verhaal. Vanavond geniet ik dan ook extra van de sangria. Gemaakt door de moeder van een vriend van mijn broertje. Ze heeft ons uitgenodigd voor een heerlijke vegan Indische rijsttafel met boontjes met pittige saus, rijst en vegan rendang. Ik eet geen vlees, maar volgens anderen proef je het verschil niet, zo lekker! Als toetje een suikervrije taart van kokosyoghurt en dadels, speciaal voor mijn vader die geen toegevoegde suikers eet.”

Dinsdag

“Mijn dag start ik standaard met koffie, daar kan ik me ’s avonds al op verheugen. Vandaag ontbijt ik met een chia bowl met chiazaad, proteïnepoeder, kokosmelk, fruit, noten en chocokorrels. Na een chill-ochtend bij het zwembad lunchen we bij het pinchos restaurant. Voor ons ‘het stokjesrestaurant’ dankzij de dienbladen vol stokjes tapas, en het feit dat je na afloop een vaste prijs per stokje betaalt. Kost geen drol en je eet heerlijk. Ik kies bladerdeeg met aubergine, tonijnpasteitje, calamares van garnalen en olijven. ’s Avonds delen we met vrienden twee pizza’s, melanzane, en proosten we met een rood wijntje.”

Woensdag

“Vanochtend eerst een yoghurtbowl met volle yoghurt, veel fruit en zaden. Thuis vergeet ik door de werkdrukte overdag weleens te eten, op vakantie niet. We lunchen op het strand met gefrituurde vis, sushi, tonijntartaar, olijven en een broodje. Ik drink spa rood en een glas sangria. Normaal sport ik twee à drie keer in de week met mijn personal trainer en goede vriend Lars van Ube Health. Omdat ik thuis mijn ritme zo weer oppak, lukt het me hier volop te genieten. ’s Avonds kijken we op een gezellig pleintje voetbal, onder het genot van huisgemaakte falafel en taco-achtige nacho’s met guacamole.”

Donderdag

“Voor de hele familie maak ik een yoghurtbowl van volle yoghurt met fruit, zaden, noten en pure chocolade. Ik kan niet goed tegen zuivel, dus eet dat niet te vaak. Bij het zwembad spelen we een spelletje Keer op Keer. Na onze enthousiaste verhalen over ‘het stokjesrestaurant’ zijn vrienden ook nieuwsgierig. Deze keer kies ik calamares, gefrituurde camembert, olijven en groentefocaccia. Thuis barbecueën we in de tuin. Ik maak mijn tonijn tataki met sesamzaadjes, gebakken in sesamolie. Heerlijk! Mama maakt zalm, salade, patatjes met mayo en pindasaus. Deze keer geen sangria, maar thee. Als toetje affogato decaf.”

Vrijdag

“We starten met een grote fruitsalade en een spelletje. Dan richting een tentje aan de boulevard waar mijn vader voor half een wil zijn, omdat hun ontbijtkaart beter is dan de lunch. Ik bestel zuurdesembrood met avocado, tomaat, scrambled eggs en pan con tomate, omdat die tomatenpuree zó lekker is. ’s Middags borrelen we gezellig met een familievriend en een glaasje zelfgemaakte sangria plus olijfjes. Daarna richting het strand, waar we bij ondergaande zon van calamares, kokkels met veel knoflook en de lekkerste paella met vis ooit genieten. Zo heerlijk als het hoofdgerecht, zo vies is het toetje: profiteroles, soesjes met ijs en chocoladesaus. Ik neem één hap en laat de rest staan.”

Zaterdag

“Wakker worden met een chia bowl. Snel onze spullen pakken, want vandaag vliegen we naar huis. Eerst nog even lunchen met leftovers uit eigen keuken: burrata, tomaat en avocado met grof zeezout en olijfolie. Eenmaal op Schiphol halen we een bakje sushi en gaan direct door naar de Amsterdamse Zomer, waar ik twee seltzers drink en het ondanks ’t slechte weer erg gezellig is.”

Zondag

“We vieren onze thuiskomst met koffie en een chia bowl. Kaj werkt vandaag met een vriend in de tuin. Ik ga in de keuken aan de slag met porties linzensoep, eiwitrijk bananenbrood en pastasaus. Zo hebben we doordeweeks altijd een zelfgemaakte maaltijd. Ik houd sowieso heel erg van koken, en deel veel via @foodbymoise. Al is dat best lastig, omdat ik alles uit mijn hoofd en op gevoel doe. Na de lunch van zelfgemaakte tonijnpasteitjes nog even de deur uit voor een werkafspraak. ’s Avonds komt een vriendin langs en genieten we van zalm met zelfgemaakte soja-, citroen- en sesamoliesaus. Daarbij paksoi, edamame, boontjes, broccoli, spinazie, ui en prei uit de oven. Plus patatjes. Voor toe bij de docuserie The Man with 1000 kids: een kaasplankje en slaap-lekker-thee.”

Het eetdagboek van Moïse Trustfull lees je in Grazia's Fashion Issue. Nu in de winkel en online te bestellen!

Hoe gezond eet zij

Benieuwd hoe gezond Moïse eet? In de nieuwste Grazia geeft gezondheidswetenschapper en leefstijlcoach Terry Schouten van Gezondeten.nl antwoord op die vraag. Nu in de winkel en te bestellen op tijdschrift.land.

Lifestyle
  • NL Beeld