Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Recept: zo maak je de banoffee baked oats uit de Ontbijtbijbel van Chickslovefood

Je dag starten met een extra lekker ontbijt? Yes, please! In de Ontbijtbijfel van Nina en Elise van Chickslovefood staan de heerlijkste ontbijtrecepten. Wij mogen het recept voor de banoffee baked oats met je delen! 

banoffee baked oats

Smoothies to go, heerlijke baksels en fantastische eiergerechten: je kunt het allemaal vinden in de Ontbijtbijbel van Nina en Elise. Met meer dan tweehonderd ontbijtjes, is er voor elk moment van de week wel een passend gerecht te vinden.

Extra fijn: de recepten zijn makkelijk en snel te maken – en je hebt er niet tig ingrediënten voor nodig. Benieuwd geworden naar de recepten? Wij mochten eerder al het recept voor de brioche tompouce met jullie delen en nu ook het recept voor de banoffee baked oats!

Banoffee baked oats (voor twee personen)

Dit heb je nodig:

  • 2 bananen
  • 130 gram havermout
  • 120 ml melk naar keuze
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 kleine hand walnoten
  • 25 gram pure hagelslag
  • 2 el ahornsiroop
  • Zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  • Pel de bananen en snijd in stukken. Doe de helft van de banaan met de havermout, melk, het bakpoeder en een snufje zout in de keukenmachine en mix tot een glad beslag.
  • Voeg de overige banaan, de walnoten en de hagelslag toe en mix nog kort tot een grof beslag.
  • Schep het beslag in de ovenschaal en bak 15 minuten in de oven.
  • Besprenkel de banoffee baked oats met de ahornsiroop.

Tip: heb je geen ahornsiroop in huis? Je kunt het vervangen door honing.

De banoffee baked oats uit de Ontbijtbijbel van Chickslovefood

Win!

Wil je nog meer heerlijke recepten maken uit de Ontbijtbijbel? Wij mogen drie exemplaren weggeven. Hier kun je meedoen aan de winactie.

De Ontbijtbijbel van Chickslovefood is nu verkrijgbaar bij o.a Bol.com, Bruna en Libris.

Over Elise en Nina van Chickslovefood

Ze leerden elkaar kennen tijdens hun masterstudie journalistiek en samen startten Elise Gruppen-Schouwerwou en Nina de Bruijn in 2011 het foodblog Chickslovefood.com. Fast forward naar 2024 is het blog uitgegroeid tot een van de grootste foodblogplatfora van Nederland. Eerder brachten de vriendinnen al boeken als Het sneller dan bestellen, Het 20 minuten or less, het vriezerproof-kookboek uit en deze week is hun Ontbijtbijbel uitgekomen!

Lifestyle
  • Chickslovefood
  • Mitchell van Voorbergen