Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Recept: zo maak je de brioche tompouce uit de Ontbijtbijbel van Chickslovefood + winactie

Je dag beginnen met een fruitbowl of zelfs een brioche tompouce? Yes, please! In de Ontbijtbijfel van Nina en Elise van Chickslovefood staan de lekkerste ontbijtrecepten. Wij mogen het recept voor de brioche tompouce delen én drie exemplaren van de Ontbijtbijbel weggeven. 

brioche tompouce

Smoothies to go, heerlijke baksels, simpele ontbijt muffins, fantastische eiergerechten: je kunt het allemaal vinden in de Ontbijtbijbel van Nina en Elise. Met meer dan tweehonderd ontbijtjes, is er voor elk moment van de week wel een passend gerecht te vinden.

Extra fijn: de recepten zijn makkelijk en snel te maken – en je hebt er niet tig ingrediënten voor nodig. Benieuwd geworden naar de recepten? Wij mogen alvast één recept met jullie delen, namelijk: die van de brioche tompouce!

Brioce tompouce (voor twee personen)

Dit heb je nodig:

  • 1 vanillestokje
  • 250 milliliter volle melk
  • 1 eidooier
  • 50 gram suiker
  • 25 gram maïzena
  • 100 gram poedersuiker
  • 4 sneden brioche
  • Kant-en-klare slagroom, om te garneren

Zo maak je het:

  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het merg met het stokje en de melk in een steelpan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 5 minuten trekken.
  2. Klop de eidooier met de suiker en maïzena in een kom tot een glad mengsel. Haal het vanille- stokje uit de melk en schenk de melk, al kloppend, langzaam bij het eimengsel. Schenk het mengsel terug in de steelpan en verwarm op laag vuur, al kloppend, tot het is ingedikt tot custard.
  3. Schenk de custard in een diep bord en leg wat vershoudfolie direct op de custard om te voorkomen dat er een velletje op komt. Laat de custard volledig afkoelen in de koelkast.
  4. Pureer de helft van de frambozen met de staafmixer en duw door een zeef om de pitjes te verwijderen. Roer de poedersuiker door de frambozenpuree tot een glad glazuur.
  5. Bestrijk 2 sneden brioche met een laag gele room. Dek af met de overige sneden brioche en schenk daar het frambozenglazuur over. Laat even staan en garneer met slagroom.
De brioche tompouce uit de Ontbijtbijbel van Chickslovefood

Win, win, win

Wil jij nog meer heerlijke ontbijtrecepten maken uit de Ontbijtbijbel van Chickslovefood? Wij mogen drie exemplaren t.w.v. €34,99 weggeven. Kans maken? Het enige wat je hoeft te doen, is onderstaand formulier invullen. Succes!

De Ontbijtbijbel (€34,99) is nu verkrijgbaar bij o.a Bol.com, Bruna en Libris

Deze actie loopt tot en met 30 september. De winnaar ontvangt een persoonlijk bericht met daarin het goede nieuws. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd en de prijs is niet inwisselbaar voor geld of voor andere goederen of diensten. Mocht Grazia niet binnen twee dagen na berichtgeving antwoord ontvangen van de winnaar, dan vervalt de prijs.

Lifestyle
  • Chickslovefood
  • Mitchell van Voorbergen