Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is het eetdagboek van Charlotte Hansen uit B&B Vol Liefde

Het ontbijt is Charlottes favoriete maaltijd van de dag. 

Charlotte Hansen

Charlotte Hansen maakte in B&B Vol Liefde indruk op de kijker met haar lekkere gerechten. Maarre, eet de private chef altijd zo uitgebreid? Speciaal voor Grazia hield Charlotte haar eetdagboek bij.

Maandag

"Het zonnetje schijnt en daarom begin ik de dag in mijn hangstoel op het balkon met een cortado. Aangezien het ontbijt mijn favoriete moment van de dag is, pak ik altijd uit met deze maaltijd. Als private chef werk ik voornamelijk 's avonds en daarom heb ik ruim de tijd om een uitgebreid ontbijt te maken. Dit keer maak ik een smoothiebowl van blauwe bessen, afgetopt met kokos, kiwi, banaan en zelfgemaakte granola met pindakaas."

"Na het ontbijt stap ik op de fiets naar een heel toffe afspraak in Overveen. Binnenkort organiseer ik een Italiaanse Pop-Up waar gerechten uit mijn e-book worden geserveerd. Op de locatie bespreken wat de invulling van de Pop-Up zal worden. Heel leuk!"

"Om 13.00 uur heb ik met een vriendin afgesproken bij Stach om samen te lunchen. Ik bestel de chicken-avocado sandwich met een lekker sapje. Daarna fietsen we door naar het strand om een frisse duik te nemen. Als ik weer thuis ben, kruip ik achter mijn laptop om wat mailtjes weg te werken. Ondertussen eet ik een appel en een handje chips. Als avondeten maak ik pasta primavera met ricotta, groene asperges, spinazie en doperwten. 's Avonds heb ik nog een sportlesje van een vriendin. Als ik thuiskom, snoep ik een stukje pure chocolade met hazelnoot."

Dinsdag

"Ik begin de dag met een wandeling met mijn buurvrouw. Onderweg stoppen we bij een koffiehuis om een flat white en een heerlijk kaneelbroodje te scoren. Op dinsdag doe ik altijd mijn administratie, en dat doe ik telkens op een andere plek. Dit keer doe ik dat bij De Slagersdochter. Bij deze deli in het centrum van Haarlem geef ik Italiaanse kookworkshops. Ook stem ik met het personeel van De Slagersdochter een nieuwe workshop af, en testen we een nieuwe pasta uit."

"Als ik klaar ben met werken, is het tijd om te ontspannen. Om 15.00 uur ga ik met een vriendin suppen door Haarlem. Tussendoor eten we een broodje met mortadella en burrata, die ik mee heb genomen van de deli. 's Avonds meren we aan bij stadterras De Oerkap waar we genieten van een heerlijke pizza en een glas rosé, later schuiven ook nog wat meer vrienden aan. Gezellig!"

Woensdag

"Vandaag neem ik foodfilmpjes op met Sophie – zij maakt de beste reels voor Instagram. Uiteraard proeven we alles wat ik heb gemaakt. We beginnen de dag daarom vroeg, zodat we kunnen ontbijten met brioche-wentelteefjes met een vulling van pistachecrème en framboos."

"Na het opnemen van de filmpjes lunch ik in het park met een salade met aardbei, avocado, groene asperges, hazelnoot en feta. 's Avonds maak ik een Indiase curry met kikkererwt, zachtgekookte eitjes en een paratha. Tijdens een avondwandeling met een vriendin haal ik nog een ijsje bij mijn favoriete ijszaak."

Donderdag

"Het is prachtig weer, dus ik ontbijt in het zonnetje op het balkon met croissantjes. Vervolgens komt het Haarlems Dagblad bij me op bezoek voor een interview en een fotoshoot. Na het leuke gesprek met Haarlems Dagblad ga ik door naar Heemstede voor een grote, private dining. Als lunch eet ik een caesarsalade bij Côte, een superleuk zaakje met een verborgen binnentuin."

"In de middag skeeler ik nog een rondje voordat ik de keuken induik. Als avondeten maak ik noedels met gamba's, mango, kimchi en spitskool."

Vrijdag

"Vandaag ontbijt ik niet thuis. Ik stap op de fiets om bij mijn moeder op haar woonboot te eten. Daar maak ik bananenpannenkoekjes met kokosyoghurt en vers fruit. Terwijl we de pannenkoeken eten, genieten we van het uitzicht aan het water."

"Na het ontbijt ga ik door naar het food event Haarlem Culinair. De Slagersdochter staat ook op het event met een stand en daar help ik een handje. We serveren de heerlijkste borrelhapjes – die we zelf ook eten – en kunnen tijdens het werk genieten van livemuziek, en bekenden die langskomen om een praatje te maken. Zo leuk."

"'s Avonds snoep ik overal wat kleine hapjes. Om 00.00 uur zijn we klaar met werken. Als ik thuis ben ga ik dan ook voldaan naar bed."

Zaterdag

"Vandaag slaap ik uit en word ik rustig wakker. Ik ontbijt met een crowaffle – een croissant-wafel – met vers fruit. Ik heb veel nieuwe aanvragen gekregen en daarom kruip ik nog even achter mijn laptop. Ondertussen eet ik een broodje met hummus, avocado en feta."

's Avonds ga ik opnieuw naar Haarlem Culinair, maar dit keer niet om te werken. Met een vriendin ga ik langs alle stands om diverse gerechten te proeven – en stiekem ook om te netwerken voor mijn werk."

"Bij de stand van Diga eten we een heerlijke risotto milanese met ossobuco. Op het event dansen we tot in de late uren bij de dj en we sluiten de avond af met een scropino."

Zondag

"Ik ontbijt met chiapudding met kokos, mango, granola en nectarine en – uiteraard – een kop koffie achter mijn laptop. Ik wil namelijk nog even aan de slag met het uitwerpen van recepten voor de nieuwe food-video's."

"In de middag ga ik samen met Noor van B&B Vol Liefde en nog een andere vriendin naar een heel leuk feestje in Utrecht. Tijdens een Italiaanse party kletsen we bij en genieten we van Italiaans ijs, pizza uit de houtoven en een burratasalade."

"Met Noor ben ik heel goede vriendinnen geworden. Het is altijd gezellig met haar. 's Avonds dansen we nog met z'n allen en daarna is het tijd voor bed. Het was een heerlijke week!"

Lifestyle
  • Bram Moors, Privébeelden Charlotte