Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is waarom je nu al voor een winterjas moet kijken

Aha!

winterjas

De zomer is nog niet begonnen en toch zijn we al aan het nadenken over een goede winterjas voor de komende winter. Dat lijkt misschien vreemd. In dit artikel leggen we echter uit waarom dit helemaa niet zo'n gek idee is. Sterker nog: wie slim is, denkt juist nu alvast na over zijn of haar nieuwe wintergarderobe. Want geloof ons, dat biedt heel wat voordelen.

Benieuwd naar die redenen? Lees dan snel verder en ontdek waarom winterkleding kopen in de zomer een fantastisch idee is.

Hoge kortingen

Wist je dat kwalitatieve webshops zoals Schulte Herenmode ook nu nog een breed aanbod aan winterkleding hebben staan. De wintercollectie verdwijnt niet zomaar uit de webshop. Dit in tegenstelling tot fysieke winkels. Daar komt wel bij dat het grootste deel van de wintercollectie nu afgeprijsd is. Meestal worden er kortingen tussen de 10 en 50% gegeven. Soms zelfs nog veel meer. We weten allemaal dat een winterjas toch elke keer weer een flinke uitgave is. Als je dus nu al weet dat je de komende winter een nieuwe heren winterjas nodig hebt, is het slim om hier alvast naar op zoek te gaan. Natuurlijk gaat het dan om winterjassen uit voorgaande collecties, maar dat heeft geen invloed op de kwaliteit of de uitstraling van de jas. Door nu alvast voor een winterjas te kijken, kun je dus eenvoudig tientallen euro's besparen. Bovendien weet je dan ook zeker dat jij je winterjas alvast in huis hebt voor als het weer plotseling drastisch omslaat.

Ruim de tijd

Het is niet alleen elke keer weer een flinke uitgave om een nieuwe jas te kopen, het is ook elke keer weer een heel gevecht om de juiste te vinden. Zeker als het aanbod boven je hoofd uitstijgt en je inmiddels door de bomen het bos niet meer ziet. Het voordeel van in de zomer jouw zoektocht beginnen, is dat je ruim de tijd hebt om de juiste jas te vinden. Je hoeft niet direct een beslissing te nemen. Je hebt geen angst dat het weer binnen no-time omslaat en je geen goede jas meer hebt. Dat zorgt ervoor dat je relaxter in het shoppen staat en ook beter in staat bent om een weloverwogen keuze te maken. Zo bega je geen onnodige miskoop.

Ook genoeg keus in kwaliteitsmerken

Als je een beperkt budget hebt, ben je sneller geneigd om voor goedkopere kleding te kiezen. Hoewel daar niets mis mee is, valt de kwaliteit toch tegen en doe je er meestal niet langer dan één seizoen mee. Op de lange termijn ben je dus duurder uit dan wanneer je één keer een jas van goede kwaliteit kiest. Daar kan je immers jaren mee doen. Dat is dus niet alleen een duurzame keuze, maar uiteindelijk ook beter voor je portemonnee. Als je in de zomer shopt, kun je kwaliteitsmerken voor relatief weinig geld op de kop tikken. Zo beschik je dus over een groter aanbod om een goede jas te vinden die op al jouw wensen aansluit.

Aangeboden
  • Adobe Stock