Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vivienne: 'Mijn vriend nam stiekem weer contact op met zijn ex'

'Ik heb hem al voor zoveel dingen moeten vergeven. Ik voel me echt een clown.'

Vivienne* (20) en haar vriend Ryan (20) zijn al een tijdje samen. Elke relatie kent natuurlijk zijn ups and downs, maar op dit moment zijn de twee behoorlijk in een down belandt. Vivienne ontdekte namelijk dat haar vriend recent weer berichtjes naar zijn ex-vriendin heeft gestuurd. Wat moet ze hiervan denken?

Break-up

De vrouw begint haar verhaal op Reddit: "Ryan en ik zijn net weer een paar maanden samen sinds onze break-up van begin vorig jaar. Daarvoor hadden we 9 maanden een relatie, en inmiddels zijn we ook al weer 6 maanden bij elkaar."

Maar die break? Daar heeft Ryan meteen goed gebruik van gemaakt. In die periode heeft hij namelijk regelmatig seks gehad met zijn ex. "Ik ben daar nog steeds misselijk van", vertelt Vivienne. "Maar ja, we waren uit elkaar, dus ik kan er niet echt iets van zeggen."

Trust issues

De hele gebeurtenis heeft er alleen wel voor gezorgd dat de vrouw er moeite mee heeft om haar vriend te vertrouwen. "Ik heb nog steeds vreselijke trust issues. Het maakt niet uit wat ik doe, ik blijf me maar onzeker voelen door zijn ex." Enne, die issues liepen zo hoog op, dat Vivienne laatst stiekem door zijn telefoon ging. "Ik weet dat het een inbreuk op zijn privacy is", zegt ze, "maar ik wist gewoon even niet wat ik met mezelf aan moest."

Toen de vrouw door zijn telefoon keek, zag ze dat hij 2 dagen geleden op Snapchat een bericht naar zijn ex-vriendin had gestuurd. Oh no! In het bericht zat een linkje naar twee nummers die Ryan heeft geschreven. "Sinds kort rapt hij namelijk", vertelt Vivienne. Ze besloot ook door de rest van zijn apps te kijken, maar nergens anders vond ze berichtjes van of naar zijn ex.

Confrontatie

Toch besloot de vrouw om haar vriend hiermee te confronteren, want ze móest weten wat dit betekende. Maar zijn reactie stelde haar niet echt gerust. "Hij zei dat hij gewoon zijn muziek wil promoten, en dat hij die nummers daarom naar haar stuurde. Maar ik weet dat dat onzin is, want hij heeft ze verder naar niemand anders toegestuurd."

Ze vervolgt: "Zijn ex had zelf niet gereageerd op de berichtjes, maar die had hij natuurlijk ook makkelijk kunnen verwijderen. En waarom precies zij? Van alle mensen die hij had kunnen kiezen, koos hij ervoor om de liedjes naar zijn ex te sturen. Terwijl hij weet hoe onzeker ik van haar word."

Confrontatie

Ryan blijft volhouden dat hij alleen maar zijn muziek wilde promoten, maar Vivienne vindt dat maar onzin. Ze twijfelt nu zelfs of de relatie het wel waard is. "Hij is mijn eerste grote liefde, en ik hou van hem. Maar ik heb hem al voor zoveel dingen moeten vergeven. Ik voel me echt een clown." Wat zou jij Vivienne adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Available-Otherwise-Ad651. 

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock