Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Deveny over EMIDJ: 'Onderschat wat zoiets mentaal met je kan doen'

Het avontuur is haar niet in de koude kleren gaan zitten.

Tijdens de achtste aflevering van Echte Meisjes in de Jungle zaten wij weer op het puntje van onze stoel. Even leek het erop dat alle Sranang Sweeties het programma moesten verlaten, maar uiteindelijk bleek het slechts einde verhaal te zijn voor twee van de dames: Famke en Deveny. Op Instagram laat Deveny nu van zich horen: hoe heeft ze het jungle-avontuur eigenlijk ervaren?

Deveny reageert

"Enorm bedankt voor alle lieve berichtjes gedurende dit avontuur," begint ze haar verhaal. Tijdens het programma heeft Deveny natuurlijk de nodige drama meegemaakt, met als dieptepunt de knallende ruzie met Famke.

Enne, dat is haar zeker niet in de koude kleren gaan zitten: "Het was lichamelijk zwaar, maar ik heb onderschat wat zoiets mentaal met je kan doen," schrijft Deveny. Ook heeft ze haar familie en vrienden 'nog nooit zo erg gemist' als tijdens haar jungle-avontuur. En dat maakt alles natuurlijk extra heftig.

Positieve ervaring

Maar, ondanks de negatieve kanten, heeft EMIDJ haar ook veel gebracht. Zo laat Deveny (die zelf van oorsprong Surinaams is) weten dat ze nóg meer waardering heeft gekregen voor het land. "Ondanks alle gekte heb ik Suriname op een andere manier mogen leren kennen, waardoor ik nog meer van mijn land ben gaan houden," vertelt ze. "Mijn familie komt van oorsprong uit het binnenland, dus voor mij voelde het als thuiskomen."

In haar Instagram post deelt Deveny een aantal foto's van de reis, en daar zitten ook een paar adorable kiekjes met haar familie tussen. "Na het avontuur ben ik bij familie in Paramaribo geweest (had sommigen al 10 jaar niet gezien!), dit was zo mooi en emotioneel."

Tot slot eindigt ze haar bericht met een mooie boodschap: "City girl since birth, but forever a jungle girly by heart and DNA.🤍 " Ahw!

Dubbele exit

Deveny was natuurlijk niet de enige die vlak voor de finale het spel moest verlaten: ook voor Famke was het einde verhaal. En die dubbele exit zorgde ineens voor een bijzondere verzoening...

Toen Famke en Deveny te horen kregen dat zij naar huis moesten, gaven ze elkaar direct een dikke knuffel. En dat terwijl de twee recentelijk nog verwikkeld waren in dé catfight van het seizoen! Maar daarover zegt Famke: "We gaan het in het hotel wel even uitpraten", wat direct beaamt wordt door Deveny. Terwijl de meiden samen weglopen, horen we ze nog samen lachen: “Wij gaan lekker cocktails drinken!” Never a dull moment in de Surinaamse jungle!

Bron: Echte Meisjes in de Jungle, Instagram @devenysooda | Beeld: Jasper Suyk/Rob Jacobs