Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zó gaat het nu met voormalig X Factor-jurylid Stacey Rookhuizen

'Ik ben niet op zoek gegaan naar roem'

Inmiddels werkt ze achter de schermen, maar een paar jaar geleden was Stacey Rookhuizen niet weg te denken van de Nederlandse televisie. De pittige blondine was onder meer jurylid bij X Factor en presenteerde Project Catwalk. Hoe gaat het nu met Stacey en wat doe ze zoal? Ze vertelt het aan Beau Monde.

Nog steeds herkend

Tussen 2009 en 2018 was Stacey Rookhuizen niet weg te denken van de vaderlandse buis. Ze was jurylid in X Factor en The next pop talent, presenteerde Project Catwalk, won 71° Noord, schitterde in Ranking the starsStrictly come dancing en De gevaarlijkste wegen van de wereld. Stacey: “Ik ben al zes jaar niet meer op televisie, maar word nog dagelijks aangesproken op straat. ‘Jij bent toch van Idols of van The Voice?’ – kennelijk haalt iedereen alle talentenjachten door elkaar. ‘Ja,’ zeg ik dan, ‘Ik ben het, Jerney Kaagman.’ Of: ‘Ik was dat zure jurylid van X Factor.’

“Ik zit nu in de fase dat mensen me ergens van kennen, maar niet weten waarvan”, vertelt Stacey aan Beau Monde. “Soms voer ik heel awkward gesprekken. “Ik snap het wel hoor. Ik kom ook weleens mensen in de buurt tegen die ik denk te kennen en dan blijk ik ze alleen maar te kennen van televisie. Ik groet hen, zij mij.” Spottend: “Alle BN’ers zwaaien naar elkaar. Het zijn net schippers of Harley Davidson-rijders, haha.”

Geboren ondernemer

Stacey is een geboren ondernemer. Op haar zestiende had ze al een eigen platenlabel. Later organiseerde ze festivals en concerten en had haar eigen sieradenlijn. “In 2016 begon ik met het bedrijf dat ik nu nog steeds heb, Bombilate Media. Na zeven jaar televisie was het een bewuste keuze om (steeds meer) achter de schermen te werken”, blikt ze terug. “Het eerste jaar bij John de Mol als programma-ontwikkelaar, daarna voor mezelf. Ik wil niet bij iemand op de loonlijst staan, ben verknocht aan mijn vrijheid.”

Haar carrière voor de schermen is Stacey overkomen. “Ik ben niet op zoek gegaan naar roem. Sommige mensen willen dolgraag bekend worden, ik snap niet waarom. X Factor en Project Catwalk waren bijbanen. Ik was actief in de muziekindustrie en werd gevraagd mee te doen aan een casting voor de rol van jurylid. Vervolgens werd ik gekozen en ging het ene na het andere balletje rollen. En dan is het flash forward en heb je zeven jaar in het circus gewerkt. Het was te gek, ik heb een heel leuke tijd gehad, maar na twee keer Ik hou van Holland en drie maal De jongens tegen de meisjes was ik wel klaar.”

Onder een vergrootglas

Ze vond het ook een dingetje om constant onder een vergrootglas te liggen. “Bij X Factor was ik één van de vier juryleden in de zaal, maar thuis zaten er 2,5 miljoen juryleden mij te beoordelen. Al die meningen… Hoe meer mensen gaan roepen dat je lekker jezelf moet zijn, hoe minder je weet wie je zelf bent.” Stacey heeft het idee dat de tv-wereld harder is geworden. “Vroeger was Twitter al een dingetje – stront aan de Twitter noemden we dat. Maar nu, met alle social media, word je van alle kanten belaagd door mensen die hun (harde) mening geven. Dat maakt het bestaan van de hedendaagse BN’er zwaar lijkt me.”

Het volledige interview met Stacey Rookhuizen lees je in de nieuwste Beau Monde, nu in de winkel! 

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld