Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

It’s cocktail ‘o clock! 6x feestelijke cocktailrecepten

Van een frisse en fruitige Clover Club tot een klassieke Old Cuban.

Cocktails maken veel werk? Welnee! Deze zes feestelijke cocktails zet je zo op tafel. Laat die feestdagen maar komen. Cheers!

Let op: geen 18, geen alcohol

Martini Festivo

Deze non-alcoholische cocktail met sinaasappel en cranberrysap vormt het perfecte aperitiefje.

Dit heb je nodig:

  • 50 ml MARTINI Non-Alcoholic Vibrante
  • 50 ml Bundaberg Blood orange
  • 50 ml cranberrysap
  • IJsblokjes
  • Garnering: bijv. een schijfje citroen, takje rozemarijn, anijsster, cranberry’s
  • Soort glas: ballonglas

Zo maak je het:

Vul het glas met ijsblokjes en giet er de afgemeten ingrediënten in. Roer alles zachtjes om, zodat de smaken met elkaar combineren. Garneer met je favoriete ingrediënten, bijvoorbeeld citroen, anijsster, rozemarijn of cranberry. Ga zitten, nip en enjoy.

The Aberfeldy Gold Fashioned

Donkere, koude dagen vragen om hartverwarmende stevige cocktails, zoals deze!

Dit heb je nodig: 

  • 50 ml Aberfeldy 12 Years
  • 1 lepel honing
  • 2 scheutjes Angostura bitters
  • 2 scheutjes orange bitters
  • Sinaasappel(schil)
  • IJsblokjes
  • Soort glas: rocks glas

Zo maak je het:

Voeg de honingsiroop, bitters en Aberfeldy 12 jaar oud toe aan een mixing glass, voeg ijs toe en roer om te verdunnen. Giet in een rocks glas. Snijd en twist een sinaasappelschil en pers wat sap over de cocktail. De sinaasappelschil gooi je daarna weg.

De Kuyper Clover Club

Deze cocktails is fris en fruitig en meteen klaar om te serveren!

Dit heb je nodig: 

  • De Kuyper Ready To Serve Clover Club Cocktail
  • IJsblokjes
  • Ter garnering: 3 frambozen
  • Soort glas: coupe

Zo maak je het:

Vul een shaker met ijs en De Kuyper Ready To Serve Clover Club Cocktail. Shake goed zodat je een mooie schuimlaag krijgt. Zeef de cocktail en schenk uit in een gekoeld coupe glas. Garneer met drie frambozen aan een cocktailprikker. Genieten maar!

St-Germain Spritz

Licht en fris met de smaak van vlierbloessem: dit is de perfecte cocktail voor je middagborrel.

Dit heb je nodig: 

  • 40 ml St-Germain elderflower likeur
  • 60 ml Martini brut prosecco
  • 60 ml bruiswater
  • IJsblokjes
  • Voor de garnering: citroenschil, eetbare bloemen (optioneel)
  • Soort glas: longdrink

Zo maak je het:

Vul je glas met ijsblokjes en giet de St-Germain eroverheen. Vul aan met prosecco en bruiswater. Roer de drank goed door. Draai voorzichtig een citroenschil bovenop je drankje en garneer eventueel ook met eetbare bloemen. Proost!

Ocho Old Cuban

Deze klassieker is een dikke hit voor iedereen die dol is op rum.

Dit heb je nodig:

  • 40 ml BACARDÍ Reserva Ocho
  • 20 ml limoensap
  • 20 ml honingsiroop
  • 8 muntblaadjes
  • 2 scheutjes Angostura Bitters
  • 50 ml prosecco
  • IJsblokjes
  • Voor de garnering: limoenzeste, muntblaadje
  • Soort glas: coupe

Zo maak je het:

Vul de shaker met ijs en voeg alle ingrediënten toe, behalve de prosecco. Shake alles 30 seconden goed door en schenk uit in een gekoeld coupeglas tot net over de helft van het glas. Vul het glas verder aan met prosecco. Garneer met een muntblaadje.

Elixer of Life

Deze non-alcoholische gin-tonic is lekker fris en bloemig dankzij de vlierbloesem.

Dit heb je nodig:

  • 50 ml Copperhead Non-Alcoholic
  • 150 ml Fever-Tree Elderflower Tonic
  • IJsblokjes
  • Voor de garnering: takje rozemarijn, sinaasappelschil
  • Soort glas: ballonglas

Zo maak je het:

Vul eerst je glas met veel ijs. Voeg de Copperhead NA toe en de Fever-Tree Elderflower Tonic Water. Mix even door en garneer met een sinaasappelschil en takje rozemarijn. Cheers! 

Al deze feestelijke cocktails vind je in Grazia's Party Issue, nu in de winkel! 

Tekst: Babette Dessing | Beeld: De Kuyper