Alice: ‘Mijn schoonzus is woedend dat ik haar trouwjurk weiger te maken’

'Mijn ouders en mijn broer zijn woedend, en dreigen dat ik niet welkom ben bij de bruiloft als ik geen gratis jurk maak'

De 24-jarige Alice heeft over de jaren hard gewerkt aan haar skills als ontwerpster. En met succes! Zo heeft ze zelfs voor haar zus een prachtige bruidsjurk ontworpen. Schoonzus Tina wil nu graag dat Alice óók de jurk voor haar big day maakt, maar omdat Tina een regelrechte nightmare was als bruidsmeisje, wil Alice dat niet zonder betaling doen. En dat zorgt voor een gigantische ruzie. Op het platform Reddit vraagt Alice nu of zij echt zo fout zat.

Lief cadeau

Alice legt uit dat zij enkele jaren terug voor het huwelijk van haar zus een heel bijzonder, persoonlijk cadeau had bedacht: “Ik maakte haar bruidsjurk helemaal gratis, en de jurken van haar bruidsmeisjes voor alleen de kost van de materialen.” Aww! Zo’n thoughtful cadeau zie je maar zelden, toch?

Dat zag Tina ook wel zitten, schrijft Alice. “De nu-verloofde van mijn broer was één van de bruidsmeisjes, en vroeg me nog voor ik begonnen was met m’n designs of ik ook haar jurk wilde ontwerpen als zij met m’n broer zou trouwen. Ik ging daar losjes mee akkoord.” En van die beslissing krijgt ze al gauw spijt.

Bridezilla

“Mijn zus en de vijf andere meiden waren hartstikke fijn om mee te werken, maar Tina was een nightmare. Ze bleef maar zeuren om veranderingen terwijl de designs al klaar waren. Ze cancelde steeds afspraken, of kwam gewoon niet opdagen. Ze bleef klagen dat m’n werk er tacky en onprofessioneel uitzag. Ze scheurde zelfs expres een stuk stof toen ik zei dat ik niks meer kon veranderen!”

Kortom: Alice heeft het he-le-maal gehad met Tina. Maar nu haar broer daadwerkelijk een aanzoek heeft gedaan, weet Tina haar creatieve schoonzus snel te vinden. “Nu ben ik op het punt in mijn carrière dat ik met de nodige bridezillas en control freaks heb gewerkt, en ik weet hoe ik met ze moet omgaan”, schrijft Alice op Reddit. En dus nodigt ze Tina uit voor een eerste gesprek in haar studio.

“Bij haar afspraak kwam ze all excited binnen, maar zodra ik mijn prijsplannen en opties voorlegde, werd ze hartstikke kwaad. Ze zei dat het niet eerlijk was dat ik verwachtte dat ze zou betalen omdat we familie waren, en dat ik andere familieleden m’n werk cadeau had gedaan.” Alice probeert nog uit te leggen dat ze net als elke andere leverancier voor de grote dag betaald wil worden, en dat ze samen kunnen kijken naar een voordelige oplossing. Maar daar wil Tina niks van weten.

Uitbarsting

“Op dit punt ging ze helemaal door het linkt. Ze schreeuwde naar me dat ik een worthless b*tch was, en dat mijn werk toch niet goed genoeg voor haar was. Ik probeerde haar te kalmeren, maar het werd alleen maar erger. Ze gooide één van m’n vitrines om, waardoor er overal gebroken glas, kralen en dure sieraden over de vloer lagen.” Say what?!

Pas wanneer Alice dreigt de politie te bellen, maakt Tina dat ze wegkomt uit de ontwerpstudio van haar schoonzus. Als kers op de taart krijgt Alice niet veel later een telefoontje van haar broer. “Hij zei dat het walgelijk was hoe onvriendelijk ik was tegen z’n verloofde, en dat ik haar jurk gratis moest maken, omdat ik die van onze zus ook voor nop had gemaakt.”

Het lijkt inmiddels alsof Alices volledige familie de kant kiest van haar schoonzus, en daarom vraagt ze ten einde raad om advies op Reddit. “Mijn ouders en mijn broer zijn woedend, en dreigen dat ik niet welkom ben bij de bruiloft als ik geen gratis jurk maak. Maar ik vind nog steeds dat ik betaald zou moeten krijgen voor mijn werk. Zit ik fout?”

*Alle namen in dit artikel zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Any-Comment9509.

Bron: Reddit, AITA | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws