Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wauw! Flemming wint MTV Award voor Best Dutch Act

En ook déze sterren vielen in de prijzen.

Heel leuk nieuws voor Flemming! De zanger heeft dit jaar namelijk de prijs voor Best Dutch Act gewonnen tijdens de MTV Europa Musica Awards (EMA's). De zanger kreeg de meeste stemmen van het publiek en liet daarmee andere grote Nederlandse acts achter zich.

Flemming

Flemming timmert keihard aan de weg. In 2021 brak hij door met het nummer Amsterdam en sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. Inmiddels kennen we hem ook van hits als Hypnose, Automatisch en Paracetamollen. Het is de eerste keer dat de zanger uit Den Bosch een MTV EMA wint. Hij wist daarmee Kris Kross Amsterdam, S10, Zoë Tauran en Idaly achter zich te laten. Vorig jaar ging de prijs voor Best Dutch Act naar Goldband.

Taylor Swift grote winnares

De grote winnares van de avond was, voor het tweede jaar op rij, Taylor Swift. De zangeres wist maar liefst drie prijzen in de wacht te slepen. Met zeven nominaties op zak, was Taylor op voorhand al de grootste kanshebber van de avond. Enne, dat maakte ze natuurlijk ook waar! Naast Best Artist, nam ze ook de EMA's voor Best Video en Best Live in ontvangst.

Maar er waren natuurlijk nog veel meer prijzen te verdelen. Zo vielen ook Nicki Minaj, Jung Kook en Måneskin meerdere keren in de prijzen. Jung Kook won de EMA's voor Best K-Pop en Best Song, Nicki Minaj won Best Hip Hop en beste Amerikaanse act, en Måneskin sleepte de prijzen voor Best Rock en beste Italiaanse act in de wacht.

Geen awardshow

De EMA's zagen er dit jaar anders uit dan we gewend zijn. Dit keer geen enorme red carpet met de mooiste outfits, alle wereldsterren bij elkaar en een enorme show. Nee, de awardshow – die aanvankelijk in Parijs zou plaatsvinden – ging niet door vanwege de oorlog tussen Israël en Hamas. "De MTV EMA's zijn een jaarlijkse viering van wereldwijde muziek. Nu we zien hoe de verwoestende gebeurtenissen in Israël en Gaza zich blijven ontvouwen, voelt dit niet als een moment voor een wereldwijde viering", luidde de verklaring van MTV. Desondanks zijn de winnaars van de prijzen dus wel bekendgemaakt.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld