Good to know: deze kledingstukken kun je beter een maatje groter kopen

Good to know!

We weten allemaal dat oversized kleding anno 2023 helemaal hot and happening is. Zo is de baggy jeans niet meer weg te denken uit het modebeeld en zijn oversized shirts de nieuwe crop tops. Maar wist jij dat je déze items sowieso beter een maatje groter kunt kopen?

T-shirts

Allereerst kun je t-shirts een maat groter te kopen. Waarom? Als je je t-shirts een ronde mee laat draaien in de droger is de kans groot dat je favoriete shirtje krimpt naar een maatje kleiner. Wil je natuurlijk niet! Koop je t-shirt dus standaard een maatje groter zodat jij niet voor een verrassing komt te staan als je ‘m uit de droger vist.

Zomerjurkjes

Oké, van een zomer kunnen we al een tijdje niet echt meer spreken, maar ook zomerjurkjes kun je beter in een maatje groter kopen. Zomerjurkjes hebben namelijk altijd verschillende soorten lengtes. Enne, net als bij de t-shirts, kunnen deze ook een stukje gaan krimpen in de droger. Een grotere maat jurkje kopen is dus zeker geen slecht idee.

Wollen truien

Nu het warme weer plaats maakt voor de koelere temperaturen, is een wollen trui op z’n tijd heerlijk. Vergeet echter niet dat deze truien zelfs tijdens het wassen al een stukje kunnen gaan krimpen. Verstandig om dus ook een wollen trui in een á twee maatjes groter te kopen.

Overhemden

Overhemden krimpen dan misschien niet zo snel als wollen truien, maar ook katoenen overhemden kunnen ineens anders uit de droger komen dan daarvoor. Enne, dan hoeft dat niet per se in de lengte te zijn. Bij overhemden weet je namelijk nooit precies waar ze krimpen. Is dat in de lengte, de breedte of de mouwen? Het blijft altijd een verrassing wanneer je het deurtje van de droger opendoet.

Sokken

Als laatst is het handig om ook je sokken in een maatje groter te kopen. Sokken zijn namelijk meestal gemaakt van katoen, wat erg snel krimpt in de was. Heb jij dus wel eens gedacht van wie die ene kleine sok nou is? Dan is de kans groot dat-ie gewoon van jou is geweest. Ha!

Bron: Girlscene | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws