Levensvraag: kun je toiletpapier beter vouwen of proppen?

Aha!

Je kent het wel: je zit op het toilet, scheurt wat toiletpapier af, maar loopt dan ineens even vast. Want, vouw je het toiletpapier of prop je het? Daar zijn de meningen al jarenlang over verdeeld. Is er eigenlijk een beste manier?

Toiletgewoontes

Markteffect heeft in opdracht van Saniweb een onderzoek gedaan naar de toiletgewoontes van Nederlanders. Daarnaast hebben ze – natuurlijk – onderzocht of de mensen in ons kikkerlandje liever toiletpapier proppen of vouwen. En wat blijkt? Nederlanders hebben een hele sterke voorkeur voor het vouwen van zo’n papiertje. Maar liefst 79% van de participanten vouwt hun toiletpapier. Duidelijk!

Voordelen van vouwen

Maar waarom doen de meeste Nederlanders dit eigenlijk? Het vouwen van je toiletpapier heeft een aantal voordelen. Zo is het volgens de meesten een stuk schoner dan dat je het vouwt. Daarnaast is het ook nog eens een stuk efficiënter omdat je minder toiletpapier gebruikt voor een groter oppervlak. Aha! Het is dus ook nog eens beter voor het milieu.

Voordelen van proppen

Natuurlijk heeft niet 100% de voorkeur voor het vouwen van toiletpapier. Maar waarom eigenlijk niet? Nou, omdat proppen ook een aantal voordelen met zich meebrengt. Proppen is namelijk sneller, makkelijker en hygiënischer dan vouwen. Jep, geloof het of niet! Als je je toiletpapier namelijk propt is de kans groter dat je vingers verder wegblijven van de ‘gevarenzone’. Je vingers kunnen dan namelijk niet zo makkelijk door het wc-papier heen schieten.

Er is dus niet per se een goed of fout als we het hebben over toiletpapier vouwen of proppen. Het ligt er eigenlijk net aan waar jouw prioriteiten liggen: efficiënt en duurzaam of snel en hygiënisch. It’s up to you!

Bron: Tips & Weetjes | Beeld: Gossip Girl

 

Laatste nieuws