Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Strawberry Frosé is hét drankje voor de zomer en zo maak je ‘m

Cheers!

Summer is here! We genieten enorm van de zomerse dagen waarop de zon zich volop laat zien. Enne, daarbij kan een heerlijk verkoelend drankje natuurlijk niet ontbreken. Strawberry Frosé is een verfrissende combinatie van bevroren rosé en aardbei en werd in 2016 al benoemd tot hét zomerdrankje van het jaar. In combinatie met aardbeien voor een zomerse touch is het drankje deze zomer je nieuwe go to!

Strawberry Frosé

Zomerser dan een bevroren drankje wordt het niet! We zijn dol op een klassiek rosétje, maar een verkoelende variatie op deze wijn is nooit verkeerd. Dit hemelse drankje is fruitig, zacht én ijskoud. Hoewel dit het perfecte zomerdrankje is om af te koelen tijdens de warme dagen, kan deze frosé ook prima het hele jaar door. Laat die bevroren aardbeien dus voortaan standaard in je vriezer liggen en zet het op een blenden wanneer het zonnetje doorbreekt. Je weet tenslotte nooit hoelang het duurt!

Dit heb je nodig:

  • Een fles rosé (750 ml), gekoeld
  • 150 gram bevroren aardbeien
  • 60 milliliter wodka
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 8 ijsklontjes
  • Optioneel: een aantal verse aardbeien ter decoratie

Zo maak je 'm:

  • Doe ongeveer een halve fles rosé, 150 gram aardbeien, de helft van de wodka en de helft van het citroensap in een blender.
  • Voeg 4 blokjes ijs toe en blend totdat alles is gemengd en er een slushy substantie ontstaat.
  • Herhaal dit met de overige ingrediënten. Als het mengsel te waterig is, voeg dan meer ijs toe en mix opnieuw.
  • Verdeel de frosé over wijn- of cocktailglazen en garneer met verse aardbeien.
  • Cheers!

Bron: Delish, Kookfans | Beeld: Netflix (Emily in Paris)