Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aan déze eis moeten deelnemers Married at First Sight voldoen

'Dat moet je iemand niet aan willen doen'

In Married at Frist Sight stappen twee mensen die elkaar nog nooit eerder hebben gezien in het huwelijksbootje. Zij worden door experts aan elkaar gematcht. Maarre, niet iedereen kan zich aanmelden voor het programma, zo onthult seksuoloog en expert van het programma Eveline Stallaart in Realitea. Ze vertelt aan welke eisen je moet voldoen.

Leeftijd

Bij Married at First Sight hanteren de experts een strikte leeftijdsgrens. Je moet minimaal 25 jaar oud zijn om te kunnen deelnemen. Een groot contrast met programma's als Ex on the Beach, waar dit seizoen 18-jarigen in te zien waren. "Ik vind dat echt te vroeg", stelt Eveline. "Bij Married at First Sight trekken we ook echt de lijn dat we onder de 25 niemand accepteren. Dat moet je iemand niet aan willen doen. Bij programma’s als Ex on the Beach denk ik ook wel: dat is wel een ding."

Geen garanties

Hoewel er dus een duidelijke leeftijdsgrens is bij MAFS, biedt dit natuurlijk geen garanties voor een geslaagd huwelijk. Dat zagen we bijvoorbeeld nog bij de mismatch van Martijn en Nicole afgelopen seizoen. "Het gebeurt weleens dat een koppel zegt: ‘Diegene is zó voor de camera, maar zo áchter de camera.' Voor ons is het dan moeilijk om te zien wat er echt speelt, want wij zien alleen maar wat er op beeld is", zegt Eveline daarover.

Nieuw seizoen

We kunnen niet wachten tot we weer kunnen genieten van een nieuw seizoen Married at First Sight. Helaas moeten we daar nog wel flink wat geduld voor hebben. Naar verwachting verschijnt het volgende seizoen namelijk pas begin 2024 op de buis. Maarre, we kunnen dan wel een flinke twist verwachten. Can't wait! 

Bron: Realitea, Love Reality | Beeld: Married at First Sight