Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hoe zit het: is zonnebrand met een kleurtje net zo beschermend als de normale variant?

Wij geven antwoord!

Je huid is o zo kostbaar, want je hebt er maar één. Goed beschermen dus, maar hoe? En dan nog de allergrootste vraag: is een zonnebrand met kleurtje net zo beschermend als de normale variant? Wij hebben daar gelukkig het antwoord op!

Tinted zonnebrand en normale zonnebrand

Deze zomer zijn tinted zonnebrandcrèmes enorm populair. Snappen we, want niemand heeft zin om foundation op te smeren als die direct weer van je gezicht smelt. Zo’n subtiel kleurtje in je zonnebrandcrème is net genoeg om rode plekjes en oneffenheden minder zichtbaar te maken.

Maar de hamvraag is: werkt dit dan net zo beschermend als een normale crème met SPF? Zeker wel! Het enige is dat je er wel genoeg van moet opsmeren. Met de nadruk op genoeg. Want om je gezicht te beschermen tegen UV-straling heb je zo’n halve theelepel aan zonnebrand nodig. En ja, dan krijg je misschien wel meer dekking op je gezicht dan je zou willen. Al zijn er ook fijne getinte zonnebrandcrèmes, zoals die van Lancaster en de dagcrème van QMS, waarbij de kleur zich niet opstapelt.

In de allernieuwste Grazia beantwoorden we nog vijf prangende vragen (met antwoorden) over zonnebrand. Plus de nieuwste zonproducten om je huid mee te beschermen. Hello sunshine!

Tekst: Babette Dessing | Beeld: Adobe Stock