Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Summer musthave: de towelkini is dé trend van het moment

Dit móet je hebben!

Nu de warmere temperaturen in ons land een beetje blijven aanhouden is een mooie bikini natuurlijk ook een must. Toch vergt bijvoorbeeld een dagje strand best wat voorbereidingen. Zo moet je naast je bikini ook nog denken om een strandhanddoek, wat eten en drinken, zonnebrand en nog allerlei andere dingetjes. Maarre, deze zomer hoef je daar niet meer aan te denken, want een towelkini is helemaal hip and happening.

Towelkini

Er zijn al een heleboel verschillende alternatieven bedacht om jouw strandvoorbereidingen een stukje makkelijker te maken. Maar met een towelkini span je pas écht de kroon. Met deze nieuwe summer musthave ben je namelijk in één klap klaar. Het enige wat je nog hoeft te doen? Alleen wat zonnebrand opsmeren en je bent klaar om te gaan.

Oké, we snappen dat de term 'towelkini' een beetje ingewikkeld klinkt, maar in werkelijkheid is dit een superhandig item. Het kledingstuk is namelijk een handdoek, badpak én strandjurk in één. Zo trek je hem aan waardoor je dus geen aparte strandhanddoek of strandjurk nodig hebt. Ook is 'ie ook nog eens een goede vervanger voor een badpak of bikini. Daarnaast kun je er ook nog lekker in zonnen, aangezien je meteen op een handdoek kunt liggen. Wel een kleine side note: met de towelkini kun je niet zwemmen. Sad.

@ariamcmanus Brought my #towelkini to the beach #ariaideas #fyp #beach #towelchallenge ♬ Orinoco Flow (Sail Away) [Single Version] - Enya

Nóg meer voordelen

Al met al is het dus een échte summer musthave, toch? Het is handig, slim en het scheelt je heel wat verloren ruimte in je strandtas. O ja, het bespaart je ook nog eens een heleboel zonnebrandcrème aangezien je huid voor het grootste gedeelte is bedekt door de towelkini. Wij zijn in ieder geval fan! Ga jij 'm inslaan?

Bron: Fem Fem | Beeld: Emily in Paris