Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dave Roelvink blikt terug op verslaving: ‘Hele denkwijze is anders’

De Roelvink-telg vertelt waarom hij achteraf dankbaar is voor zijn verslavingen en hoe zijn nieuwe leven eruitziet.

Dave Roelvink heeft een tijd gekampt met verslavingen aan drank en drugs, waardoor hij in een afkickkliniek belandde. Inmiddels heeft hij zijn verslavingen overwonnen. In de podcast Over Routines vertelt de Roelvink-telg waarom hij er achteraf dankbaar voor is en hoe zijn nieuwe leven eruitziet.

Dankbaar

"Die verslaving is iets waar ik achteraf van kan zeggen dat ik er heel dankbaar voor ben", vertelt Dave in de podcast. "Want als je ziet hoe ik eerst was, tien jaar geleden, en hoe ik nu in het leven sta... Mijn hele denkwijze is anders", legt hij uit. "Mijn interesses liggen ergens anders." Hij is dan ook 'super dankbaar' dat dit hem is overkomen. "Dat is een heel cliché ding, maar dat is echt zo."

Van feesten naar zelfontwikkeling

"Als ik terugkijk naar mijn oude leventje is het bijna een soort twee delen van mij", vertelt Dave verder. "Het was vrij leeg, het was alleen maar feesten en een beetje werken", blikt hij terug. Tegenwoordig is hij een heel ander pad ingeslagen en verdiept de Roelvink-telg zich in spiritualiteit en zelfontplooiing. Enne, dat was voor hem zelf ook iets heel nieuws. "Mijn hobby's waren altijd met mijn vrienden naar de kroeg, ik kon voor de rest niks verzinnen. Interesses in zelfontwikkeling of ademhalingsdingen, ik had er niet eens van gehoord."

Positief verrast

Tegenwoordig houdt Dave zich dan ook bezig met zijn nieuwe hobby's. Zo doet hij ademhalingssessies of volgt hij lessen voor het bespelen van de handpan, een rustgevend instrument. Als hij zo'n les binnenstapt levert dat soms bijzondere reactie op, vertelt hij in de podcast. "Overal waar ik kom in dit circuit, zitten ze te kijken 'wat doet hij nou weer hier?' of komen ze naar me toe van 'wat leuk dat je er bent.' Mensen zijn wel positief verrast, maar het is ook wel een soort van schrik voor mensen. Zo van 'heb jij een afslag gemist?' Maar dat vind ik alleen maar leuk", aldus Dave.

Bron: Over Routines, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld