Romy Monteiro: ‘Ik wil al mijn hele leven moeder worden’

'Moeder worden lijkt me het mooiste wat er is'

Van tassen van Yves Saint Laurent tot ‘ranzig snoep’, in de nieuwste Beau Monde deelt Romy Monteiro haar favorieten en blijmakers. Daarin vertelt ze ook over haar grote wens om moeder te worden. “Als ik zie hoeveel liefde mijn moeder uit onze band haalt…”

Familiedier

“Ik kom van het woonwagenkamp en daar zijn families heel hecht, ik denk vergelijkbaar met Italiaanse en Antilliaanse gezinnen. Ik vind het gek dat mijn vriend de kinderen van z’n nichtjes niet kent. Hoe kán dat nou? Zelf zie ik mijn neefjes en nichtjes als broertjes en zusjes. Ik heb in mijn jeugd veel warmte en liefde gevoeld en hoop dat later door te kunnen geven aan mijn kinderen.”

Eigen kookboek

“Deze maand verschijnt mijn kookboek Romy’s food for every mood. Hierin draait alles om balans. Er staan recepten in voor verse, voedzame maaltijden, maar ook voor comfortfood-momenten. Voor healthy sla je de ene kant van het boek open, voor een soul serving moment de andere kant. Ik heb er met veel plezier en liefde aan gewerkt.”

Guilty pleasure

“Ik hou van ranzig snoep. Schuimblokken, kikkers, dropveters. Doordeweeks houd ik me in, in het weekend weet ik ze allemaal te vinden.”

Saint Laurent

“Bij Paul Warmer, waar ik lang heb gewerkt, is mijn liefde voor dure tassen opgebloeid. Ik zal nooit zomaar een winkel inlopen: doe mij die maar. Ik vind dat ik een tas of sieraad moet verdienen: als dat en dat lukt, mag je jezelf belonen. Veel merken zijn leuk, maar ik ga voor Yves Saint Laurent.”

Grote wens

“Graag zou ik een gezinnetje krijgen. Ik wil al mijn hele leven moeder worden, weet van jongs af aan welke kinderwagen de beste is en welk dopje op welk speentje hoort. Ik volg ook allerlei moederblogs. Ik vind het moederschap fantastisch. Als ik zie hoeveel liefde mijn moeder uit onze band haalt… Mijn leven is er nu nog niet geschikt voor, maar wie weet over vijf jaar hopelijk wel. Moeder worden lijkt me het mooiste wat er is.”

Benieuwd naar alle blijmakers van Romy Monteiro? Je leest ’t in de nieuwste Beau Monde, vanaf vandaag in de winkel! 

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws