Miljuschka Witzenhausen blikt terug op zwangerschappen

'Door mijn kinderen doe ik wat ik nu doe'

Miljuschka Witzenhausen is binnenkort te zien in de romcom Oei, ik groei op Netflix. De tv-kok kruipt in de huid van Nina, een (te) pittige kinderloze celebrity. In ’t echte leven is vooral haar eten spicy en is ze moeder van Rembrandt (13) en Felina (10). In de nieuwste Beau Monde praat Miljuschka openhartig over het moederschap en haar zwangerschappen.

Op het witte doek

“Het boek Oei, ik groei! heb ik net als iedere moeder verslonden. Zeker tijdens mijn eerste zwangerschap”, vertelt Miljuschka in gesprek met Beau Monde. “Dus toen ze me voor deze film vroegen, móest ik wel ‘ja’ zeggen, ook al vind ik mezelf niet de beste actrice.” Het is voor het eerst sinds Onderweg naar Morgen dat Miljuschka weer acteert. “Sindsdien doe ik heel andere dingen, maar deze film was een leuk uitstapje”, aldus de tv-kok. “En ik ben blij dat de rest van de cast en crew bestaat uit mensen die ervoor gestudeerd hebben.”

Zwangerschappen

Dat Miljuschka inmiddels meer is dan alleen actrice, komt door haar kinderen. “Door mijn kinderen doe ik wat ik nu doe. Tijdens mijn zwangerschappen had ik ontembare honger en ik kwam beide keren 35 kilo aan. Ik at veel, maar gezond omdat ik besefte dat alles wat ik tot me nam, mijn baby deed groeien”, vertelt ze. “Zo legde ik een eigen groentetuin aan, om biologisch verantwoord te koken. Mijn eerste zwangerschap was echt een masterclass in recepturen maken en zo is de droom die ik nu leef werkelijkheid geworden.”

Epilepsie

Miljuschka heeft dan ook een belangrijke boodschap voor haar eigen kids. “Dat ze door hard te werken alles kunnen bereiken. Ik wil dat ze later hun eigen geld verdienen, al heeft mijn dochter Felina epilepsie”, vertelt ze. “Ze heeft er dagelijks last van en daardoor meer zorg nodig. Ook later. Ik werk behoorlijk hard om haar een financieel zorgeloze toekomst te bieden.” De culinair journalist vertelt hoe heftig het was om die diagnose te krijgen. “Haar epilepsie heeft ook impact op ons dagelijks leven. Maar ik ben inmiddels in veel epilepsiecentra geweest en weet dat het nog veel erger kan. Ik tel dus mijn zegeningen en geniet iedere dag van het moederschap.”

Het hele interview met Miljuschka lees je in de nieuwste Beau Monde. Daarin vertellen ook acteurs Yolanthe Cabau en Louis Talpe over het moederschap. Nu in de winkel! 

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws