Oeh la la: dit zijn de beste red carpet looks uit Cannes

Welke look is jouw favoriet?

Het jaarlijkse filmfestival in Cannes was afgelopen week weer in volle gang, die dit jaar in het teken stond van arthouse films en haute cinema. Menig A-lister was daarom ook te vinden op de red carpet met de meest amazing looks ever. Enne, daarom zetten wij een aantal favorieten voor je op een rijtje.

Looks

Natuurlijk hebben we al uitgebreid stilgestaan bij enkele outfits die in Cannes de revue zijn gepasseerd. Van de blauwe coupe van Dame Helen Mirren, tot de Casiraghi’s op de rode loper: er was volop leuks te zien!

Nu het festival op z’n einde loopt, is het tijd om nog éven na te genieten van een aantal van onze favoriete looks.

Extravaganze op de blauwe loper

Jep, je leest het goed: er was – naast de iconische red carpet – dit jaar ook een heuse blauwe carpet. En gezien de geweldige looks die we deze week te zien kregen bij het amFAR Gala in Cannes, wilden we deze tóch meenemen in ons overzicht. Want zeg nu zelf:

Dit had je niet willen missen, nietwaar? Van de extravagante verencreatie van Georges Hobeika die Heidi Klum draagt, naar de buitenaardse beauty in blauw van Gaurav Gupta waarin Coco Tocha haar verschijning maakte…en natuurlijk het mes hensemble van mode-icoon Daphne Guiness. Ook konden we niet om de tijdloze schoon van Fan Bingbing heen, die een klassieke red lip gecombineerd met een rode japon vol drama van ontwerper Ali Karoui droeg.

Rode loper

Afijn, nu we onze favorieten van het amfAR Gala gehad hebben, is het tijd voor de rode loper van de Cannes proper. Over de weken waren er volop photocalls, filmvertoningen, feestjes en aanverwante activiteiten.

Om maar met een stukje Hollands glorie te beginnen: Zweeds model Elsa Hosk verscheen bij de première van La Passion de Dodin Bouffant op de rode loper in een prachtige creatie uit de recente Viktor & Rolf-collectie: een bizarre illusie-jurk die net zo glamoureus als avant-garde is. Prachtig!

cannes
Beeld: NL Beeld

Ook Zuid-Koreeaans popsterretje Jennie Kim van meidengroep BlackPink maakte indruk in een klassieke outfit. De jongedame is één van de gezichten van Chanel, dus zij verscheen uiteraard op de rode loper in een look van het Franse couturehuis.

Verder was er, net als bij het afmAR Gala, ook bij de screenings van de verschillende films een hoop dazzling drama te vinden op de rode loper. Zo was Indiase actrice Aditi Hydari een stralende zomerbeauty in deze volumineuze gele japon van designer Michael Cinco

cannes rode loper
Beeld: NL Beeld

…en kwam Colombiaanse schone Ariadna Gutiérrez opdagen in een dromerige prinsessenjurk die regelrecht uit een Disney-film lijkt te zijn geplukt.

Beeld: NL Beeld

Al goud

En om met een setje knallers af te sluiten: wat is er nu méér glam dan jezelf onderdompelen in goud? Dat moet ook Poppy Delevingne (zus van, ja), en Georgina Rodríguez gedacht hebben.

Zo kwam de oudere zus van model Cara Delevingne opdagen in een gouden outfit van Paco Robanne, en ging Spaans model Georgina Rodríguez van top tot teen in goud gehuld. Leuk detail: achter dit ontwerp gaat ook designer Ali Karoui schuil, die we eerder al prezen om zijn rode jurk van Fan Bingbing. Zo blijkt maar weer hoe veelzijdig deze Tunesische couturier is.

Beetje jammer alleen dat Georgina haar beste accessoire, manlief Cristiano Ronaldo, thuis had gelaten. Maar ach, zonder arm candy straalt ze al genoeg. Goed goud is nooit fout!

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws