Zineb Fallouk ziet Mocro Maffia-film over Samira wel zitten: ‘Zou ik absoluut tof vinden’

Aha!

Door het succes van de serie Mocro Maffia, kwamen de makers al twee keer met een film: Meltem en Tatta. Deze spin-offs werden altijd enthousiast ontvangen, dus wat ons betreft smaakt dat naar meer. Ook Zineb Fallouk die de rol van Samira speelt in Mocro Maffia zou het heel leuk vinden als er een nog een film komt.

Mocro Maffia

Binnenkort is het zover en kunnen we eindelijk Mocro Maffia verder kijken. Hoewel het vijfde seizoen nog op Videoland moet komen, zijn wij nu al benieuwd of er plannen zijn voor een zesde seizoen. “Dat is altijd even afwachten, maar als mijn planning het toelaat sta ik daar zeker voor open”, vertelt Zineb als we met haar bellen.

Iets anders waar Zineb ook zeker voor openstaat is een film over haar personage. “Dat zou ik absoluut tof vinden, maar dat moeten we eerst even aan de makers vragen. Ik hou heel erg van sterke, vrouwelijke personages. Ik geloof die mannen wel. Het zou heel tof zijn om meer van Samira te zien.”

Droomrol

Met het scoren van de rol van Samira heeft Zineb een droomrol bemachtigd. Toch zijn er nog meer rollen waar de actrice over droomt. “Samira is echt een van mijn droompersonages en dat zal altijd zo blijven. Als je een grote rol speelt die je heel leuk vindt, kun je nog weleens denken dat er daarna geen leukere rollen meer op je pad komen, maar dat idee is achterhaald. Er zijn nog zoveel fantastische personages die ik ga spelen, en daar kijk ik enorm naar uit.”

Maar wat voor rollen staan er eigenlijk nog op de wishlist van Zineb? “Ik zou weleens een personage willen spelen dat in een psychiatrische inrichting is opgenomen. Het lijkt me ontzettend interessant om te zien hoe zo’n personage zich beweegt als ze opgesloten zit. Dat zou ik echt fantastisch vinden.”

Rechercheur

Maarre, als Zineb de rol van Samira niet zou spelen, welk personage had haar dan leuk geleken om te vertolken? “Die van Gerben van Jaren!”, antwoordt Zineb enthousiast. “Ik vind Pierre Bokma en fantastische acteur, en hij zet zijn personage geweldig neer. Ik denk dat ik wel in zijn personage zou willen duiken omdat hij in twee werelden zit. Hij werkt bij het ministerie, maar zit ook in de criminaliteit; hij zit eigenlijk in beide werelden. Er zit een donkere kant aan zijn rol. Dat vind ik ontzettend interessant. Zo’n rol zou ik absoluut ook nog eens willen spelen.”

Mocro Maffia seizoen vijf is vanaf 2 juni te zien bij Videoland. 

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws