Dun haar? Deze 4 kapsels staan jou het best

Je hebt echt geen extensions nodig om een fabulous voor de dag te komen met dun haar.

Er zijn veel verschillende types haar. Ben jij nou – zoals velen – niet gezegend met een bos volle lokken? Don’t worry! Er is namelijk helemaal niks met wat dunner haar, sterker nog: er zijn juist bepaalde kapsels die jou prachtig staan.

Dun haar

Als je dun haar hebt, kan je haar sneller futloos of slap ogen, maar jij hebt zeker geen extensions nodig! Er zijn namelijk bepaalde kapsels die zorgen voor een fabulous coupe. Benieuwd welke dat zijn? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Pony

Een pony is de perfecte haarstijl voor mensen met dunner haar. Een pony kan namelijk volume en textuur toevoegen aan het haar, waardoor het er voller uitziet. Ook vestigt een pony de aandacht op de ogen en het gezicht, waardoor jouw dunne haar minder opvalt. Een pony geeft je een frisse uitstraling en is de perfecte manier om wat meer body aan je haar te geven.

Schouderlengte

Ook haar geknipt op schouderlengte is perfect voor mensen met thin hair. Lang haar benadrukt namelijk de dunheid en ziet er al snel slierterig uit. Dat wil je natuurlijk voorkomen en daarom is schouderlengte ideaal. Kies bijvoorbeeld voor een blunt cut en vermijd een haarstijl met te veel laagjes.

Bob

Hear us out. Korte kapsels staan meiden met dun haar fantastisch en een bob is daar geen uitzondering op. Dit tijdloze model flatteert bijna iedereen en ook menig celeb heeft deze stijl gedragen. Denk aan Karlie Kloss, Jennifer Aniston en zelfs Lauren Conrad. Een bob met langer haar aan de voorkant dan aan de achterkant geeft de illusie van meer volume en creëert een voller kapsel.

Diepe zijscheiding

Middenscheiding of zijscheiding: veel meiden kunnen het hier maar niet over eens worden. Eén ding is echter zeker, mensen met dun haar kunnen beter voor een zijscheiding gaan. Om optisch meer volume in je haar te krijgen, kun je de kapper vragen om eerst een diepe zijscheiding te maken voordat hij of zij begint met knippen. Dit trucje zorgt voor een illusie van meer volume in het haar.

Bron: Grilscene | Beeld: NL Beeld / BunoPress

Laatste nieuws