Mocro Maffia’s Walid Benmbarek doet boekje open over zijn rol als Adil

'Dan kun je wel een stuntman kiezen, maar ik heb gezegd dat ik het zelf wilde doen'

Het gloednieuwe seizoen van Mocro Maffia gaat bijna van start op Videoland. In dit nieuwe seizoen gaan we onder andere Walid Benmbarek aka Adil weer terugzien. Grazia sprak met de acteur over het aanstaande seizoen en wat we van hem kunnen verwachten.

Belangrijke rol

Mocro Maffia is al jaren een succes en dat is ook de reden dat we ons inmiddels kunnen opmaken voor het vijfde seizoen. Walid is al vanaf the beginning te zien in de serie en dat heeft toch wel invloed gehad op zijn leven. “Ik ben door Mocro Maffia wat meer in the picture gekomen bij het grote publiek. Daardoor krijg je toch wat meer naamsbekendheid”, legt hij uit. “Adil is een belangrijk karakter in de serie. Iemand die al vanaf het eerste seizoen meedraait en zijn eigen verhaal heeft. Dat verhaal gaat dit seizoen weer verder waar het het vorige seizoen geëindigd is.”

We zijn natuurlijk mega benieuwd wat we van Adil kunnen verwachten in het nieuwe seizoen. Adil zal volgens de acteur dit seizoen met nóg meer actie te maken krijgen, want Walid vertelt dat hij een stuntscène heeft opgenomen. “Ik vind de actiescènes het leukst om op te nemen. Voor dit seizoen moest ik een stuntscène doen, die redelijk gevaarlijk lijkt op het eerste gezicht. Dan kun je wel een stuntman kiezen, maar ik heb gezegd dat ik het zelf wilde doen”, zegt Walid.

De Paus

Ook vroegen we de acteur welke rol hij had willen spelen als hij niet Adil zou spelen. “Dan zou ik wel graag Paus willen spelen”, zegt hij. “Omdat het een personage is met veelzijdigheid. Eigenlijk een soort manager die probeert een organisatie op een slimme manier groot te maken. Hij heeft veel karaktereigenschappen die me interessant lijken om te spelen als creatieveling”, aldus Walid. Aha!

Mocht je Mocro Maffia nog niet gezien hebben, legt Walid nog even uit waarom je het absoluut moet gaan kijken. “Ik denk vooral dat het Mocro Maffia een serie is die gewoon heel goed wegkijkt. Uiteindelijk is crime ook wel een genre dat over de hele wereld interessant is. En ik denk dat het gewoon een heel goede binge-serie is. Het is heel spannend, heeft drama en soms gek genoeg ook een beetje humor. Het heeft heel veel veelzijdigheid. De ideale serie dus.”

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws