Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wow: dit is hoeveel geld we in ons leven aan de kapper uitgeven

Dit hadden we niet verwacht!

Het liefst gaan wij elke maand naar de kapper om onze dode punten bij te werken, uitgroei bij te verven én omdat we er verzorgd bij willen lopen. Zonder dat je het misschien doorhebt, kosten die bezoekjes aan de kapper je flink wat geld. Wil jij weten hoeveel geld je gemiddeld in je leven uitgeeft aan de kapper? Wij zochten het voor je uit.

Uiterlijke verzorging

Wij vrouwen hechten veel waarde aan uiterlijke verzorging. We besteden een vermogen aan skincare producten, laten regelmatig onze nagels doen en laten onze wenkbrauwen verven. Ook aan de bezoekjes aan de kapper hangt een flink prijskaartje. Uiteraard variëren de kosten per persoon, maar hier volgen de geschatte gemiddelde uitgaven die we gedurende ons leven aan kappersbezoeken besteden.

Kosten

Een nieuwe coupe is zeker niet goedkoop en zelfs al ga je alleen om de dode puntjes bij te knippen, betaal je al snel 30 euro. Vooral de kosten voor het verven van je haar kunnen hoog oplopen. Want wil je naast je knipbeurt ook nog een paar highlights of lowlight? Dan betaal je al snel 70 euro extra.

Gemiddelde

Girlscene rekende het gemiddelde bedrag dat je in je leven uitgeeft aan de kapper uit. Stel je gaat om de drie maanden naar de kapper, dan zijn dat zo'n vier knipbeurten per jaar. En als je daarnaast ook nog twee keer je haar laat verven, komt je jaarlijkse kappersrekening al snel uit op zo’n 340 euro. Als je uitrekent wat de kapper zou kosten als je rekent vanaf je achttiende levensjaar tot je laatste kappersbeurt op je drieëntachtigste, zou het gemiddelde bedrag van jouw kapperskosten uitkomen op een bedrag van 22.100 euro. Wow, dat is niet niks!

Bron: Girlscene | Beeld: Legally Blonde