Anne en Esther Vedder delen de 7 leukste zomertrends

Van cowboyboots tot kralenkettingen.

Anne en Esther Vedder (34) zijn de succesvolle ondernemers achter het sieradenmerk Vedder & Vedder. De ondernemende tweeling werkt inmiddels samen met grote namen als Sylvie Meis, Rita Ora en Romee Strijd. Voor Vedder & Vedder zijn Anne en Esther non-stop bezig met de laatste trends. Hun favorieten voor deze zomer delen ze met Grazia.

1. Straw Hat

“We gaan straw hats deze zomer weer heel veel zien, en niet alleen op het strand. De straw hat is ook zo leuk, omdat-ie bij elke zomerse outfit past. Als je iets avontuurlijks gaat doen of als je naar het strand gaat, kun ‘m altijd dragen. De afgelopen jaren zijn we veel voorzichtiger geworden met blootstelling aan de zon en een straw hat is niet alleen heel hip en fashionable, maar beschermt je ook tegen de zon.

“We hebben onlangs weer een nieuw model gelanceerd. De Initial Straw Hat. Een heel mooi model dat je kunt personaliseren met gouden schuifletters op de band, of je laat gouden letters borduren.”

Esther Vedder
Esther Vedder met de Initial Straw Hat: “Afgelopen januari was ik in Indonesië en heb ik deze hoed elke dag opgehad. Dit item past bij elke outfit”

2. The more the better

“Kralenkettingen – en dan het liefst met felgekleurde kralen – zijn helemaal hip en vallen lekker op. Zo’n kralenketting staat ook heel leuk bij een strandoutfit, maar past ook heel goed bij je festivaloutfit. Als het aankomt op festivalaccessoires kun je helemaal losgaan. Ook al doe je tien kettingen om: het kan gewoon. Alles mag gemixt en gematcht worden. Vooral ook met verschillende materialen. Doe kralen om en draag daarbij en zilveren en gouden ketting met bijvoorbeeld een coin eraan. Het maakt niet uit. Het mag allemaal.”

3. Cowboyboots

“We dragen al jaren cowboyboots; dat de boots deze zomer weer helemaal in zijn, vinden we dan ook perfect. Cowboyboots zijn er nu in veel kleuren, zoals zilver. Zilver is helemaal on trend, dus leuk om de silver trend terug te laten komen in je boots. De laarzen staan eigenlijk goed bij heel veel outfits, maar onder een jurkje, korte broek of playsuit met blote benen is wel echt het leukste.”

Anne Vedder: ‘De zilveren cowboyboots zijn helemaal leuk als je naar een festival gaat’

4. Cargobroek

“Gympen onder een cargo jeans is wel de ideale streetstyle look deze zomer. Het is lekker stoer. Draag je liever iets vrouwelijks? Combineer dan een strak jurkje met gympen. Zelf vinden we het altijd leuk om vrouwelijk gekleed te gaan, en dan is een jurkje dat net boven de knie valt heel leuk met sneakers. Dan heb je wel streetstyle, maar op een vrouwelijke manier.”

5. Midi-jurk en mini-jurk

“Het grappige is, dat we deze zomer ook meer langere jurken gaan zien in plaats van de korte jurkjes. De midi-dress staat mooi en vaak zijn de strakkere jurkjes van fijne stretchstoffen gemaakt waardoor ze ook nog eens lekker zitten. Een midi-jurk is ook voor heel veel gelegenheden passend. Draag het met een sneaker en het is sportief en met een hakje is het weer chique. Maar we nemen nog geen afscheid van de minijurkjes, hoor. Juist die afwisseling is zo leuk.

Overigens vinden we het altijd belangrijk om ook op te letten of iets lekker zit of waar jij je goed in voelt, want daarin heb je gewoon een veel leukere dag.”

Esther Vedder: ‘Voor mijn zwangerschap zou ik niet zo snel midi-jurken hebben gedragen. Maar door mijn zwangerschap heb ik een heel nieuwe stijl ontdekt. Midi-jurken zou ik nu ook na mijn zwangerschap nog dragen’

6. Oranje

De kleur die we deze zomer veel gaan zien is oranje! Dat gaat echt een modekleur worden. En dan hebben we het niet of fluororanje, maar echt feloranje. Bijna Koningsdag Oranje. Ook bruintinten gaan we veel zien.

7. Eyecatchers van oorbellen

“Ga je op vakantie, maar heb je niet veel ruimte in je koffer voor sieraden? Neem dan altijd een paar oorbellen mee die echte eyecatchers zijn. De Sofia Sparkle Letter Earrings nemen we altijd mee in onze koffer. Je outfit maak je meteen heel anders als je echte eyecatchers van oorbellen indoet. Het maakt dan niet uit wat voor jurkje of outfit je aandoet; de oorbellen maken je outfit heel classy.

Anne en Esther
Anne en Esther met de Sofia Sparkle Letter Earrings

“Ook kun je nooit te veel ringen dragen. Wij dragen om elke vinger wel iets. Dan dragen we of één grote ring of vier kleine ringen. Leuk voor in de zomer én de winter.”

Beeld: Anne en Esther Vedder

Laatste nieuws