Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha: zóveel geld is het gewonnen zilver in De Verraders waard

Met hoeveel geld gaan de winnaars eigenlijk naar huis?

Vorige week was het tijd voor de spannende ontknoping van De Verraders. In de finale wisten de getrouwen uiteindelijk te winnen, en waren het Billy, Noor en Chahid die er met een berg zilver vandoor gingen. Maarre, hoeveel geld is dat zilver eigenlijk waard?

Finale

Het is alweer een week geleden dat de spannende finale van De Verraders te zien was. Jordy en Sander van Kris Kross Amsterdam waren de laatste twee verraders in het spel, de rest waren getrouwen. Helaas lukte het de muzikale broertjes echter niet om tot het laatste moment hun maskers op te houden. Noor had ze door en ging tijdens de laatste ronde tafel de strijd aan – en met succes. Jordy en Sander werden op het laatste moment ontmaskerd, waardoor Noor, Billy en Chahid er met de winst vandoor gingen.

Zilver

Naast de winst ging het drietal er ook met de berg zilver vandoor die de kandidaten de afgelopen weken hebben verzameld. In totaal is er dertig kilo zilver gewonnen, wat neerkomt op tien kilo per persoon. Maar hoeveel geld is dat eigenlijk waard, vraagt Fawry zich af in de nieuwste aflevering van Realitea. "Ja, met kansspelbelasting eraf kom je uit op drie euro de man ofzo", grapt Billy. "Nee, er blijft niet zo heel veel over."

Allemaal winnaars

"Maar wat is tien kilo dan?" wil Fawry toch nog weten – en wij natuurlijk ook! "Per persoon iets van, met belasting eraf, vier ruggen", onthult Billy. Vierduizend euro per persoon is natuurlijk niet verkeerd, maar Billy onthult nog iets bijzonders. "Die verdelen we gewoon met de halvefinalisten", vertelt hij. "We hadden zo'n hechte groep. Na een tijdje zeiden we: jongens, wie van ons ook gaat winnen, we delen gewoon de pot. We zijn allemaal winnaars. En dat gaan we ook doen." Wauw!

Bron: Realitea | Beeld: Jasper Suyk