Aha: hierom moet je ook SPF op je handen en in je haar smeren

Ja, echt waar!

Elke dag SPF opsmeren is – en blijft – elk seizoen superbelangrijk. Je huid beschermen tegen de zon is namelijk ontzettend belangrijk, ook als de zon niet eens op z’n felst schijnt. Door het dragen van een crème met SPF verminder je namelijk de kans op huidkanker, pigmentvlekken en huidveroudering. Maarre, wist je dat je SPF ook het beste op je handen en in je haar kunt smeren? Wij leggen je uit waarom.

Handen

Onze handen krijgen samen met ons gezicht als eerste te maken met huidveroudering. Een grote reden om dus ook SPF op je handen te smeren, toch? Toch vergeten we vaak dat onze handen ook snel te maken krijgen met de negatieve effecten van de zon. Vergeet jij je handen dus in te smeren met SPF? Dan is de kans groot dat de huid van je handen steeds een beetje dunner wordt. Wellicht denk je dat dat niet eens zo heel veel uitmaakt, maar dat doet het wel degelijk. Doordat je huid dunner wordt, worden je pezen en aderen ook steeds sneller zichtbaar. Hallo gerimpelde handen! En nee, dat wil je natuurlijk niet. Smeren dus!

Haar

SPF in je haren smeren ligt net weer wat anders dan SPF op je handen smeren. Zo moet je maar zo denken: normaal bescherm je je haar ook tegen hitte tools zoals een stijltang, toch? Met je haar in de zon werkt op precies dezelfde manier, maar dan met SPF in plaats van hittebestendige producten. Eigenlijk best logisch als je het aan ons vraagt. Bescherm jouw haar dus ook met SPF tegen de zon en voorkom dof en beschadigt haar!

Bron: NSMBL | Beeld: Mean Girls

Laatste nieuws