Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

12 Dingen die je herkent als je obsessed bent met een serie

Herkenbaar!?

Val jij in een zwart gat als je door alle seizoenen van je favoriete serie heen bent? Of kun jij ook flink chagrijnig worden als je meer dan een jaar op een nieuw seizoen moet wachten? Dan zijn onderstaande dingen waarschijnlijk erg herkenbaar voor je.

12 Dingen

1. Als fan van een bepaalde serie heb je het zwaar te verduren

Het volgen van een serie is een emotionele achtbaan die je alle kanten opslingert, waardoor jij je soms afvraagt of je ze allemaal wel op een rijtje hebt.

2. Als het seizoen afgelopen is - of nog erger: de hele serie, kun jij je zo dagenlang vreselijk voelen

En dan vooral met zo'n lekkere cliffhanger, waar je vervolgens een jaar over na kunt denken, omdat het volgende seizoen dan pas weer uitkomt.

3. Als je niemand hebt om erover te praten

Heb je net een aflevering gezien, zit er weer een supergrote plottwist in. Dat moet je natuurlijk bespreken tot in detail! Jammer genoeg zijn geen van je vrienden fan en kun je lekker in je eentje piekeren (of op internet).

4. Niemand begrijpt je verwijzingen

Eén van je vrienden zegt iets en jij reageert vet ad rem met een quote van je favo serie die perfect aansluit EN....niemand reageert. Daar gaat je moment van trots.

5. Als je muziek van de serie hoort sta jij al 'aan'

Zodra je 't intro van Friends hoort, klap je altijd keigezellig mee. Jij kunt de tunes van Pretty Little Liars met gemak meezingen en je danst erop los als je de jingle van The Office hoort.

6. Je weet alles over een acteur

Vanaf het moment dat jij die ene acteur zag, moest je alles over hem weten. Van z'n geboorteplaats, tot z'n favoriete taart, de kleur van zijn favoriete pyjama en de middelste namen van zijn ouders. Oh, en of hij of zij single is natuurlijk.

7. Je kunt de serie eindeloos opnieuw kijken

Het blijft gewoon fantastisch. Je leeft nog altijd net zoveel mee als in het begin en je weet steeds weer nieuwe dingen te ontdekken.

8. Je raakt lichtelijk geïrriteerd wanneer de schrijvers zich niet aan jouw verhaal houden

Op een gegeven moment heb je een idee in je hoofd hoe alles moet gaan verlopen. Maar soms verzinnen schrijvers ineens dat het allemaal anders moet...

9. Waarom het soms uiterst irritant is om in Nederland te wonen

Waar ze in Amerika of Engeland allang bij seizoen 10 zitten, loop jij nog steeds minstens twee seizoenen achter.

10. Wanneer iemand doet alsof zij de serie hebben 'ontdekt'

En iedereen het ineens gaat kijken. Terwijl jij al jaren een loyale fan bent en niemand je advies om de serie nou eens te gaan kijken aannam.

11. Als je de aflevering hebt gezien, moet je 'm direct nog een keer kijken

Misschien heb je wel heel veel dingen gemist.

12. Niet iedereen snapt je obsessie

Je zou ze bijna ontvrienden.

Bron: Upcoming | Beeld: Emily in Paris