Om deze reden zou je je eens moeten verdiepen in andere internetabonnementen

Goed om te weten.


Vandaag de dag zijn we hooked aan diverse abonnementsdiensten. Maaltijden die wekelijks worden bezorgd, parfum samples die we maandelijks in de bus ontvangen – en dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele streamingsdiensten waarop we een abonnement hebben. Voor dat laatste is het natuurlijk wel gewenst dat je goed internet hebt. En daarbij helpen we je een handje:

Abonnementen

Lidmaatschappen op streamingsdiensten: inmiddels hebben we een abonnement op Netflix, Videoland, Primevideo, SkyShowtime, Hayu, Disney+, HBO Max en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het aanbod is gigantisch. Hoewel het misschien niet nodig is om een abonnement te hebben op veel verschillende diensten, heeft elke streamingservice weer een heel ander aanbod. En dat maakt het natuurlijk zo aantrekkelijk om meerdere abonnementen te hebben.

Internet

Om op een fijne manier je favoriete films, series of documentaires te streamen heb je natuurlijk wel goed internet nodig. En waar elke streamingdienst een heel ander aanbod heeft dan zijn concullega’s, is dat bij tv- en internetproviders net even anders. In de kern zijn tv- en internetproviders in principe hetzelfde. Ze bieden immers allemaal – jawel – internet en tv-zenders aan. Maar dat wil heus niet zeggen dat er geen verschillen zijn tussen de aanbieders.

Welke verschillen er zoal zijn? Denk aan glasvezel-, kabel- of dsl-internet. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de snelheid van je verbinding of de variëteit aan zenderopties bij diverse providers. Oohja, en dan moeten we ook nog even kijken naar de prijs van het hele verhaal.

Overstappen

Gelukkig heeft elke provider diverse pakketten waar je als klant uit kunt kiezen. Het ene pakket heeft megasnel internet met daarbij gratis een proefabonnement op een streamingdienst en het andere pakket biedt dan weer zoveel maanden gratis internet. Er zijn ontzettend veel pakketten waar je uit kunt kiezen, maar hoe weet je welke er allemaal in hemelsnaam zijn?

No worries. Providercheck.nl to the rescue. Op deze site kun je internet vergelijken en er zo achter komen welk pakket het beste bij jouw wensen past. Ook kun je zien of je bij een andere provider misschien wel goedkoper uit bent. Want zeg nou zelf, goedkoop internet thuis willen we allemaal.

Niet moeilijk

Overigens is zo’n provider check helemaal niet moeilijk om te doen en is het supersnel gepiept. First things first: vul je postcode en huisnummer in – niet elke provider levert namelijk door het hele land. Vervolgens krijg je binnen no time de volgende info op je scherm: zenderaanbod, maandelijkse en/of jaarlijkse kosten, internetsnelheden, eventuele aansluitkosten en of er de mogelijkheid van cashback is.

Ook krijg je te zien of er nog fijne aanbiedingen zijn. Denk aan lagere abonnementskosten of een proefabonnement op een streamingdienst. Ideaal als je groot fan bent van diverse streamingdiensten, of als je zin hebt om nieuwe series te ontdekken – en dan ook nog eens met snel internet. Tijd om die provider check dus snel uit te voeren.

Beeld: Pexels (Cottonbro studio)

Laatste nieuws