Zien: dit waren de mooiste looks op het Met Gala

Er zitten weer een aantal opvallende looks tussen.

Gisteravond vond het Met Gala plaats in New York. Dit wordt traditiegetrouw op de eerste maandag in mei gehouden. Het was weer als vanouds genieten van alle celebrities die in hun allermooiste outfits op de red carpet verschenen. Wij hebben de mooiste looks, in het thema ter ere van Karl Lagerfeld, op een rij gezet.

Karl Lagerfeld

Finally, it’s back: het Met Gala. Het thema van dit jaar stond in het teken van de overleden designer Karl Lagerfeld. Zijn naam is bijna synoniem geworden voor Chanel en toen hij in 2019 overleed was hij nog steeds creatief directeur van het modehuis – ook gaf hij toen nog steeds leiding aan Fendi. Celebs hebben het thema uitstekend begrepen en schitterden gisteren in de mooiste outfits.

1. Anne Hathaway

Actrice Anne Hathaway maakte diepe indruk met deze perfecte fusion tussen de iconische Versace safety pin dress en de bekende Lagerfeld-elementen van Chanel. De actrice heeft de afgelopen jaren geen acte de présence gegeven bij het Met gala, maar maakt op deze manier een glorieuze comeback.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Versace (@versace)

2. Anok Yai

Tussen alle monochrome looks was model Anok Yai een bijzonder fijne verademing in haal Prabal Gurung-outfit. Dit supermodel van de jongere generaties heeft naar eigen zeggen samen met designer Prabal Gurung aan het ontwerp van haar outfit gewerkt. De inspiratie? Een weelderige gouden look die supermodel Cindy Crawford in 1993 droeg bij een Chanel Couture-show. Deze eigentijdse interpretatie van het vintage designerstuk is wat ons betreft bijzonder geslaagd!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Prabal Gurung (@prabalgurung)

3. Cardi B

Als Cardi B haar opwachting maakt op de rode loper, dan weet je dat je extravagance mag verwachten. Op het Met gala gooit de artiest dan ook al jaren hoge ogen, en dit jaar was daarop geen uitzondering. Net zoals verschillende andere aanwezigen ging Cardi voor een look die door Karl Lagerfeld himself was geïnspireerd. Monochroom, met een onberispelijke witte kraag en zwarte das. De leren japon van designer Cheng Peng was verder een ode aan de bekende quilted Chanel-tasjes en camelliabloemen die symbool staan voor het merk. Wij zijn fan!

cardi b

4. Pedro Pascal

Tussen alle overdaad en weelde hield Pedro Pascal het relatief simpel in een outfit dit nog het meest weg heeft van een aristocratisch schooljochie. Z’n felrode Valentino-outfit trok zeker weten de aandacht op de loper, en z’n ontblote benen des te meer. Less is more, bewijst Pedro maar weer.

5. Nicole Kidman

Nicole Kidman was perfect in staat om gehoor te geven aan het ‘In honor of Karl’-thema. De actrice verscheen in een Chanel Haute Couture-jurk op het Met Ball dat uit het archief uit het Karl Lagerfeld-tijdperk uit 2004 kwam. Voel je bij het zien van deze look een enorme deja-vu? Dat kan kloppen. Nicole droeg de jurk tijdens haar iconische Chanel No. 5 commercial die destijds geregisseerd werd door Baz Luhrmann. En we hadden kunnen weten dat Nicole hierin zou verschijnen. Op Instagram deelde ze een fragment van de commercial met daarbij de caption: Running to The Met.

nicole kidman

6. Rihanna

Rihanna is back, en hoe! Vorig jaar waren de zangeres en A$AP Rocky de grote afwezigen, maar nu schitterde Rihanna als nooit tevoren. De twee waren fashionably late, maar het wachten dubbel en dwars waard. Rihanna droeg een dramatische witte jurk van Maison Valentino met een lange sleep. Ze werd vergezeld door haar baby daddy, die een zwarte blazer, witte blouse, een lage rode rok en baggy jeans. Een absolute homage aan Karl. De designer droeg in 2004 een vergelijkbare outfit tijdens een Chanel show.

rihanna

7. Gigi Hadid

She dit it againGigi Hadid stelt nooit teleur op de rode loper van het Met Ball. Ze combineerde haar eerbetoon aan Karl met een trend du moment. Ze droeg een moody custom-made naked dress van Givenchy.

Gigi

Dit jaar kregen niemand minder dan Dua LipaMichaela CoelRoger Federer en Penélope Cruz de eer om medevoorzitter te zijn van het evenement samen met Vogue hoofdredacteur Anna Wintour. Uiteraard verschenen zij in stunning outfits (daar zo meer over), maar ook Rihanna was dit jaar terug. We moesten haar vorig jaar missen, maar haar return was legendarisch (ook daar zo meer over). Helaas skipte Beyoncé het Ball opnieuw, de laatste keer dat Queen B de loper voor het Metropolitan Museum betrad was alweer in 2016. En ook Lady Gaga skipte het Gala once again. We hoeven dus geen theatrale garderobe van hen te verwachten, maar gelukkig waren er genoeg andere iconische outfits. We zijn nu al benieuwd naar volgend jaar!

Bron & Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws