Aha! Zo lang kun je parfum bewaren

Er zit blijkbaar een houdbaarheidsdatum aan.

Ben jij gek op parfum? En heb je dan ook een kast vol mooie flesjes? Dan is het misschien een goed idee om te checken of je parfum niet over de datum is. Want, ehm, hoe lang blijft een geurtje eigenlijk goed?

Bewaren

Wie dol is op parfum heeft vast en zeker al een kleine collectie verzameld. Sommige flesjes heb je misschien al jaren in jouw kastje staan. Een goed parfum kost vaak a whole lotta money. Niet gek dus dat we er dan ook zo lang mogelijk van willen genieten. Maar wist je dat je parfum niet ‘voor altijd’ kunt gebruiken? Er zit namelijk wel degelijk een houdbaarheidsdatum aan de geurtjes.

Weggooien

We willen allemaal zoveel mogelijk uit onze fles eau de toilette of eau de parfum halen en daarom bewaren we ‘m vaak een hele tijd. Wil je zo lang mogelijk van je parfum genieten? Dan kun je hem het best bewaren op een koele, donkere plek. Bijvoorbeeld in de koelkast. Zo kun je ervoor zorgen dat je geurtje tot twee jaar langer meegaat. Warmte en zonlicht zorgen er namelijk voor dat je geur door verdamping zijn intensiteit verliest. Maar wanneer is het dan tijd om je parfum weg te gooien?

In parfum zitten een aantal natuurlijke ingrediënten, die ervoor zorgen dat het geurtje na maximaal vijf jaar eigenlijk niet meer te gebruiken is. Vijf jaar met één flesje doen is een hele poos, maar menig verzamelaar zal flesjes ouder dan vijf jaar hebben staan. Ruikt de parfum na een paar jaar anders dan eerst? Dan is het toch echt tijd om ‘m weg te gooien. Ach, een goede reden om opzoek te gaan naar een nieuwe!

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels

Laatste nieuws