Maxime Meiland: ‘Ik vind Yvonne Coldeweijer heel stoer’

'Ik ga niet op eieren lopen uit angst om gecanceld te worden'

In haar biografie Maxime – Misbruikt, Ontspoord en Nu… Gelukkig! deelt Maxime Meiland niet alleen haar heftige levensverhaal, ze spreekt zich ook ongefilterd uit over BN’ers. In de nieuwste Grazia vertelt de beauty of ze bang is voor kritiek en hoe ze denkt over juicekanalen.

Ongefilterd

In haar boek spreekt Maxime zich ongefilterd uit over BN’ers die ze niet oprecht vindt, de ‘pinguïn gate’ en zaken als vreemdgaan. Of ze bang is om hier kritiek op te krijgen? “Nee, helemaal niet”, stelt ze in gesprek met Grazia. “Dat komt ook door de hele rel rond de pinguïn-uitspraak van mijn moeder. In eerste instantie was ik daar heel boos over, omdat de media het zo opbliezen. Maar daarna raakte ik een beetje in paniek door de shitload die we over ons heen kregen. Ik vond het niet terecht dat ik werd gecanceld om iets wat mijn moeder had gezegd”, aldus de Meiland-telg. “Sindsdien denk ik echter: ik laat me niet intimideren. Als ik iets zeg, sta ik daar ook voor, en ik ga niet mezelf bijsturen, omdat anderen daarover zeiken. Het is superleuk wat wij doen op tv, maar hiervoor hadden we ook een prima leven, dus ik ga niet op eieren lopen uit angst om gecanceld te worden.”

Tegengewicht

Maxime maakt er geen geheim van fan te zijn van Yvonne Coldeweijer. Ze vindt het dan ook belangrijk dat er types zijn zoals zij. “Zij geeft tegenwicht aan de ouderwetse media, die dingen soms bewust niet brengen uit vriendjespolitiek”, legt ze uit. “Yvonne is totaal onafhankelijk; ze heeft met niemand iets te maken en is nergens bang voor. Ik houd wel van die attitude, vind haar heel stoer”, aldus Maxime. “Vreemdgaan ís slecht, en als je bekend bent, weet je gewoon dat je het risico loopt dat dit uitkomt. Iedereen is nu bang voor Yvonne, daardoor wordt ze vaak in een slecht daglicht gezet, maar ik denk: als je niks verkeerd doet, heb je ook niks te vrezen, toch?”

Financiële nood

Zelf heeft Maxime alleen maar positieve ervaringen met Yvonne. “Ze stuurt mij weleens berichten als de Mediacourant iets plaatst wat niet klopt. Een tijdje terug hadden ze geschreven dat ik in financiële nood zat, omdat ik mijn auto had verkocht. ‘Meid, dit is toch helemaal niet waar?’ stuurde Yvonne me, waarop ik reageerde: ‘Nee hoor, ik heb gewoon een nieuwe auto gekocht.’ En dat plaatst ze dan om het recht te zetten, wat ik heel fijn vind.”

In de nieuwste Grazia vertelt Maxime Meiland ook openhartig over haar verkrachtingen, hoe ze het geluk weer vond en de toekomst. Vanaf woensdag 26 april in de winkel! 

Tekst: Jill Waas | Beeld: Nine IJff

Laatste nieuws