Dilemma’s met Envy Peru: ‘Altijd in drag of een comfy joggingspak?’

'Als drag voel ik me zelfverzekerd en untouchable'

Envy Peru schittert als voorzitter van de drag-vakjury in Make Up Your Mind, elke zaterdag om 20.00 uur bij RTL4. In de nieuwste Grazia beantwoord de beauty- en performance queen moeilijke dilemma’s. Is ze liever jurylid of visagist, aan welk programma zou ze eerder meedoen en met wie zou ze een dagje willen ruilen?

Jurylid of visagist?

“Jurylid. Ik vind make-up heel leuk, maar vooral om het op mezelf te doen. Als jurylid kan ik al mijn expertise kwijt, niet alleen over make-up maar ook over haar, styling en performance. Voor Make Up Your Mind coach ik ook BN’ers en help ik hen om de diva in zichzelf naar boven te halen. Ik ben ontzettend trots dat we zo’n programma hebben in Nederland.”

Altijd in drag of een comfy joggingspak?

“Dat is een makkelijke: fully in drag! Als ik niet hoef te werken, loop ik altijd in een joggingpak, zonder make-up en met een petje op. Vaak heb ik dan een dikke laag crème op mijn gezicht. Maar als ik nooit meer drag zou kunnen doen, voel ik me leeg. Het maakt me niet uit of ik oud en verrimpeld ben, zolang ik er plezier in heb, blijf ik dit doen. Als drag voel ik me zelfverzekerd en untouchable.”

Een dag ruilen met Kylie Minogue of Beyoncé?

“Ik ben gek op Kylie. Zij is mijn meest gedraaide artiest op Spotify. Ik luisterde haar nummers al voordat ik uit de kast kwam. Toen ik erachter dat ze een gay icon is, begon ik ook langzaam te ontdekken wie ik was. Toch ga ik voor Beyoncé. Zij is als artiest en qua performance another level. Wie wil nou niet een keertje haar zijn?”

Meedoen aan Expeditie Robinson of Temptation Island?

Expeditie Robinson. Temptation is mijn guilty pleasure, maar ik hoef mijn relatie niet te testen. Het lijkt mij een groot avontuur om weg te gaan met een groep BN’ers, hen veel te leren over mijn community en een andere kant van mezelf te laten zien. Dus wie weet…”

Benieuwd naar meer dilemma’s met Envy Peru? Je leest ze allemaal in de nieuwste Grazia, nu in de winkel! 

Tekst: Rosa Lee Szarzynski | Beeld: Rob Jacobs 

Laatste nieuws