Zo kun je de vorm van je ogen transformeren met oogschaduw

Ga jij voor optisch grotere ogen of juist een zwoele look?

Met oogschaduw zorg je ervoor dat alle aandacht naar jouw ogen gaat. Het heeft zelfs zo’n impact, dat je er de vorm van je ogen anders door kunt laten lijken. Zo kun je ervoor kiezen om je ogen optisch groter te laten lijken, of juist om een zwoele blik te creëeren. We vertellen je hoe je beide looks bereikt!

Grotere ogen

Heb je van jezelf wat kleinere ogen, of wil je gewoon dat je ogen meteen opvallen wanneer je je crush tegenkomt? Dan kun je met make-up ervoor zorgen dat ze optisch een stuk groter lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Begin hiervoor met een lichtere basiskleur en breng die aan in je arcadeboog. Vervolgens gebruik je een net iets donkerder kleurtje om de binnen- en buitenkant van je ooglid te vullen. Het midden vul je dan op met een lichtere kleur. Net boven je wimpers zet je een dun zwart of donkerbruin lijntje, als een soort eyeliner zonder wing. Vervolgens breng je net onder je onderwimpers een vervaagd bruin lijntje aan. Voor een extra dramatic effect kun je op je onderste waterlijn nog een witte lijn aanbrengen. Dit laat je ogen nog groter lijken. Score!

Zwoele blik

Ga je een avondje uit, dan is de Bella Hadidinspired, zwoele oogschaduwlook perfect. Eerst breng je hiervoor een donkere oogschaduwkleur aan op de buitenste helft van je ooglid, om vervolgens een lichtere kleur te gebruiken voor een soort wing in het verlengde van je oog. Dan vul je de binnenkant met een lichtere kleur, en maak je de look af met een wing van eyeliner of een donkere oogschaduwkleur. Voor een optimaal resultaat maak je je (valse) wimpers aan de buitenkant lang, en houd je ze aan de binnenkant van je oog kort en subtiel. Et voilà, een super verleidelijke blik!

TikTok

@lccbeautyy Which shape do you prefer? 👀 #makeuptiktok #eyeshadow #eyeshadowtutorial #makeupvideos #beautytok #makeuplook #madebymitchell ♬ All I Want Is You – Disco Lines

Mocht de beschrijving wat cryptisch zijn, no worries. Op bovenstaand TikTok-filmpje laat een make-upartist precies zien hoe je beide looks creëert. Haar ene oog laat ze groter lijken, terwijl ze op het andere oog juist voor een zwoele blik gaat. Wat een verschil!

Bron: Beautify | Beeld: NL Beeld, TikTok @lccbeautyy

Laatste nieuws