Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

4 manieren om nieuwe vrienden te maken

Thank us later!

Als kind was het zo makkelijk om vrienden te maken. Als je in dezelfde klas zat of op dezelfde sport, was dat al reden genoeg om een innige vriendschap op te baseren. Maar nu we ouder zijn, worden we kieskeuriger en dat maakt het een stuk lastiger om nieuwe vrienden te maken. Kun jij ook wel wat nieuwe vriendschappen gebruiken? We got you. Met deze tips gaat dat je zeker lukken.

1. Begin op je werk

Hoewel je vast niet iedereen op je werk vriendschapsmateriaal vindt, zijn er ongetwijfeld ook mensen met wie het wel leuk klikt. Met hen kun je een band opbouwen die niet alleen met werk te maken heeft, bijvoorbeeld door na een werkdag gezellig samen de stad in te gaan of wat te drinken. Omdat je veel tijd op je werk doorbrengt, is het ook nog eens makkelijker om jullie prille vriendschap te onderhouden. Win-win!

2. Investeer in oude vriendschappen

Soms verwatert een vriendschap, bijvoorbeeld omdat de levensstijl van een vriendin niet echt meer in jouw leven past. Maar het kan best dat vrienden die je ooit had en met wie de band is vervaagd, nu juist wel een goede aanvulling zijn op het leven wat je nu leidt. Wees dus niet bang om weer eens contact op te nemen met die vriendin van de basisschool of je oude buurmeisje. Ze gaan het ongetwijfeld superleuk vinden om je weer eens te spreken!

3. Gebruik een app

Het is helemaal niet zo gek om een app te gebruiken om nieuwe vriendschappen op te bouwen. Waarom zou je immers de technologie wel gebruiken om een nieuwe liefde te vinden, maar niet om vrienden te maken? Tip van Grazia: datingapp Bumble heeft een BFF-variant die je kan helpen om nieuwe vriendinnen te vinden. Super fun, want je kunt ook filteren op je favo eigenschappen!

4. Gebruik social media

Social media is niet meer weg te denken nowadays. Er zijn talloze liefdesrelaties ontstaan nadat iemand in de DM van zijn/haar crush is geslide, dus waarom zou je dat niet doen om een vriendschap aan te gaan? Op een Instagram- of Facebookprofiel kun je stiekem al een beetje zien hoe iemands leven eruitziet en krijg je al iets mee van zijn/haar persoonlijkheid. Dus: don't be shy en stuur die leuke chick op Insta gewoon een berichtje. Niet geschoten is altijd mis!

Bron: Beautify | Beeld: Emily in Paris