Problem solved: dit kun je doen tegen puistjes op je borst en rug

Bye pukkels, hallo stralende huid!

Zit jouw borst en/of rug ook vol met puistjes? Girl, you’re not alone. En je hoeft je zeker niet te schamen. Maar met de zomer in het vooruitzicht – en alle haltertopjes die we al in onze kast hebben liggen in het achterhoofd – hebben we toch liever een rug zonder oneffenheden. Gelukkig kun je ervoor zorgen dat de puistjes zoveel mogelijk van je lichaam verdwijnen. We geven je drie tips!

1. Vermijd olie

Het vetgehalte in je huid dat op je gezicht puistjes veroorzaakt, is vaak ook de oorzaak voor puistjes op je rug en borst. Het is daarom belangrijk om producten op oliebasis te vermijden. Deze verstoppen namelijk je poriën en zorgen ervoor dat je huid niet goed kan ademen – met pukkels tot gevolg. Ga op zoek naar verzorgingsproducten die goed aansluiten bij jouw huidtype, zodat je je huid de verzorging geeft die ze verdient.

2. Douche na het sporten/zweten

Nu de zomer eraan zit te komen, gaan we steeds meer zweten. Door zweet raken je poriën verstopt, en wordt de kans dus groter er puistjes verschijnen. Het is dan ook zaak om meteen te douchen wanneer je veel gezweet hebt. Tuurlijk, na je sportsessie even kletsen met je gym buddy is leuk, maar tegen de tijd dat je onder de straal stapt, is je zweet allang in je poriën getrokken. Rather not!

3. Gebruik exfoliërende producten

Een mond vol, maar onmisbaar wanneer je puistjes op je rug of borst wilt aanpakken: alicylzuur en betahydroxyzuur. Producten met deze stoffen exfoliëren de huid en dringen diep door tot in de poriën, waardoor verstoppingen worden opgelost en je huid weer kan ademen. Bovendien werken exfolianten niet alleen om bestaande puistjes weg te werken, maar ook om nieuwe te voorkomen. Win-win!

Bron: Girlscene | Beeld: Pexels

Laatste nieuws