No waste: dit gebeurt er met paaseitjes die niet verkocht zijn

Spoiler: ze worden niet weggegooid.

De afgelopen tijd hebben we volop genoten van paaseitjes in allerlei soorten en smaken. Nu Pasen bijna voorbij is, zijn de schappen echter nog niet leeg. Maar wat gebeurt er eigenlijk met al die paaseieren die niet verkocht zijn: worden ze bewaard of weggegooid? RTL Z ging op onderzoek uit en kwam tot de conclusie dat het allebei niet aan de orde is.

Bewaren of weggooien?

De tijd van paaseitjes in de supermarkt is bijna voorbij. Tijd om eens te kijken wat er gebeurt met de overgebleven voorraad. Uit het onderzoek van RTL Z bleek dat supermarkten de paaseitjes vrijwel nooit een jaar bewaren. Een woordvoerder van het Zwitserse chocolademerk Lindt legt uit waarom dat niet gebeurt: ”We werken met verse producten en de kwaliteit neemt af als de eitjes te lang bewaard worden.” Een goed excuus dus om alle eitjes die je thuis nog hebt liggen zo snel mogelijk op te eten en ze niet tot volgend jaar te bewaren. Maarre, betekent dit voor supermarkten dat ze alle overgebleven eitjes moeten weggooien?

Geen verspilling

Uit het onderzoek blijkt gelukkig dat de paaseitjes niet worden weggegooid. Supermarkten en fabrikanten kunnen een paar dingen doen met de chocoladelekkernijen. Eén van de opties is ze verkopen met korting. Een andere oplossing bestaat uit het doneren aan de voedselbank. Tot slot kan worden gekozen voor het omsmelten van de chocolade. Dan worden de paaseitjes bijvoorbeeld gebruikt in gebak. Er is dus geen sprake van voedselverspilling!

Bron: Kookfans, RTL Z, Libelle | Beeld: Pexels 

Laatste nieuws