Dé Y2K-trend du moment: frosted make-up

Onmisbaar voor je Y2K-look.

Fashion uit de zeroes is weer helemaal hot – and we’re here for it. Maar niet alleen op modegebied maakt Y2K een comeback. Ook je make-uplook kun je helemaal aanpassen naar de trends van twintig jaar geleden. Een onmisbaar onderdeel van je Y2K-look is ongetwijfeld frosted make-up. We vertellen je meer!

IJs- en ijskoud

Aan Refinery29 vertelt de bekende MUA Charlie Riddle dat we dit voorjaar een hoop frosted looks kunnen verwachten. Een beetje shimmer, een beetje kleur en vooral een hele hoop parelachtige glans! “Denk aan highlighters of shimmer oogschaduw of lipgloss”, aldus Riddle. “Het gaat erom dat je ’t op meerdere plekken gebruikt – dus op je lippen, je ogen en je wangen – very Y2K!

Voel je je nog niet helemaal ready om je aan deze nostalgische trend te wagen? Onze collega’s van Marie Claire hebben wat inspiratie voor je verzameld!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vincent Oquendo (@makeupvincent)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham)

Celebs zoals Jenny Ortega en Victoria Beckham zijn ook helemaal weg van de trend. Zo liet visagist Vincent Oquendo al weten dat hij voor Ortega’s look hierboven een soort ‘reverse smokey eye’ maakte met een witte basis en een hoop metallic zilver- en goudtinten.

Kleur bekennen

Natuurlijk zijn subtiele frosted tinten in sneeuwwit en metallic hartstikke leuk, maar als je meer een statement wilt maken met je maquillage? Dan kun je ook kiezen voor een flinke dosis kleur, zoals Lizzo met haar baby blue gekleurde oogschaduw. Hallo 2000’s!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)

Ook mét kleur kun je het overigens subtiel houden, bewijst avant garde visagist Princess Gollum. Van subtiele lila frosted oogschaduw tot een shimmery set lippen: ook subtiliteit kan een statement zijn.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PRINCESS GOLLUM (@princessgollum)

@__bexbeauty__

Look 4- 2000 inspired !! 👛🍒 why are thin eyebrows kinda a vibe tho #fyp #fypシ #viral #mua

♬ Oops!…I Did It Again – Britney Spears

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sam🍒 (@makeupbysamanthaharvey)

Maar laten we eerlijk zijn: als we het hebben over de zeroes, dan hebben we het natuurlijk over overdaad. More is more, zeg maar. Kies dus voor een all out 2000s-look ínclusief strak geëpileerde wenkbrauwen en velours trainingspak (uiteraard voorzien van de nodige strass-steentjes). Of, als je voor een meer geüpdatete versie van de Y2K-trend gaat, een monochrome look vol glamour en subtiele frosted highlighter. Wij zetten ondertussen ons favoriete Britney-album nog even op.

Bron: Marie Claire, Refinery 29 | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws