Aha: zóveel paaseitjes moet je eten om een kilo aan te komen

Het zijn er waarschijnlijk meer dan je denkt!

Het paasweekend staat voor de deur! En hoewel de paaseitjes al maanden in de schappen liggen, is het nu écht het moment om er volop van te genieten. Maarre, hoeveel paaseitjes kunnen we eigenlijk eten voordat we een kilo aankomen? We kunnen alvast verklappen: dat zijn er nogal wat!

Paaseitjes

Ze liggen al tijden in de winkel, maar met Pasen in zicht kun je er nu echt niet meer omheen: paaseitjes. Naast de klassieke witte chocolade, melkchocolade en pure chocolade, zijn er tegenwoordig ook eitjes met de gekste vullingen te verkrijgen. Van Baileys tot zure matten en van drop tot knettersuiker: you name it. Het is dan ook niet gek dat er minstens twee zakjes met chocolade-eitjes in onze keukenkastjes staan, waar wij geregeld één of twee (oké, drie) paaseitjes uit snoepen.

Cheaten

We know, paaseitjes zijn niet bepaalde de meest gezonde snacks die je je kunt bedenken. Maar een beetje cheaten tijdens Pasen moet kunnen, toch? Soms kun je echter na vijf eitjes al het gevoel hebben dat je drie kilo zwaarder bent, maar is dat eigenlijk wel zo of maken we ons drukker dan nodig is? Tijd om eens te kijken hoeveel van die heerlijke chocolade paaseitjes je eigenlijk moet eten om een kilo aan te komen.

Calorieën

Volgens hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell hoeven we ons niet meteen zorgen te maken na het eten van een handjevol chocolade-eitjes. Om een kilo aan te komen, moet je maar liefst 7000 (!) extra calorieën eten, vertelt hij aan Libelle. Voor de beeldvorming: een gemiddeld paaseitje bevat zo’n 47 calorieën. Een snelle rekensom leert ons dat we dus 150 paaseitjes moeten eten om een kilo aan te komen. Dat zijn er nogal wat! Voel je dus zeker niet schuldig als je een paaseitje (of twee) eet.

Bron: Kookfans, Libelle | Beeld: Mean Girls

Laatste nieuws