Kaj Gorgels: ‘Dit is waarom meedoen aan Temptation Island goed is voor je relatie’

'Als Temptation je relatie kapot heeft gemaakt, dan was het op het thuisfront ook wel kapotgegaan'

Hoewel de meeste koppels bedanken voor een deelname aan Temptation Island: Love or Leave, zijn er tóch een aantal lovebirds die er niet voor vrezen. Zo kunnen we deze week weer zien hoe vier koppels de uitdaging aangaan in het nieuwe seizoen van het programma. Enne, geloof het of niet: volgens presentator Kaj Gorgels kan een deelname aan Temptation Island goed zijn voor je relatie.

Relatietest

Of je nu al jaren samen bent of nog maar een half jaartje: Temptation Island is dé ultieme relatietest. Toch weerhoudt dat Evie & MikeMitch & IrisLester & Miriam en ShantaJoël niet om hun relatie onder een vergrootglas te leggen.

En hoewel velen hen waarschijnlijk voor gek verklaren, zitten er ook een aantal voordelen aan het meedoen aan het realityprogramma. Want hoe kun je er beter achter komen of jullie écht voor elkaar bestemd zijn dan in Temptation Island? Exactly.

Aan de tand voelen

Hoog tijd voor Fem-Fem om presentatoren Monica Geuze en Kaj Gorgels eens aan de tand te voelen over het programma. Want: waarom zou je nog meedoen aan Temptation Island, als de kans best groot is dat je relatie na het programma over en uit is?

En hoewel de meesten daar zo over denken, denken de presentatoren daar juist heel anders over. “Als je relatie daar kapotgaat, dan denk ik altijd: dat was dan vroeg of laat in Nederland ook wel gebeurd”, aldus Kaj. “We hebben ook een keer een seizoen gehad waarbij een koppel uit elkaar ging en ik uiteindelijk dacht: wat hebben wij die mensen een dienst bewezen.”

Succesvolle deelname

Maar dat is niet het enige. De presentator legt ook uit dat sommige relaties zo rommelig zijn, dat ze uiteindelijk beter af zijn zonder elkaar. In tegenstelling tot deelnemers die het programma wél succesvol behalen. “Ik geloof er echt in dat je na een succesvolle deelname aan de volgende laag in je relatie in kan gaan, dus misschien gaan trouwen of aan kinderen beginnen.”

Hierdoor is de presentator het er dan ook niet mee eens dat Temptation Island relaties kapot maakt. “Als Temptation je relatie kapot heeft gemaakt, dan was het op het thuisfront ook wel kapotgegaan.”

Het nieuwe seizoen van Temptation Island: Love or Leave is vanaf 30 maart wekelijks te zien bij Videoland.

Bron: Fem-Fem | Beeld: Tom Cornelissen

Laatste nieuws