Grande finale: Netflix bevestigt vijfde en laatste seizoen van You

Gaat Joe Goldberg zijn happily ever after krijgen?

Momenteel staat You nog steeds in de Netflix serie top 10. And that’s for a reason. We smullen van Joe Goldberg en zijn escapades. Maar aan alles komt een einde. Op Instagram liet de streamingdienst weten dat er een vijfde seizoen komt, maar dat dat ook het laatste zal zijn.

Vijfde en laatste seizoen

“Vaarwel… YOU. Joe Goldberg komt nog één keer terug voor het vijfde en laatste seizoen van You! 🤫”, aldus Netflix op diens officiële Nederlandse Instagrampagina. En hoewel er nog niets bekend is over het vijfde seizoen – Wanneer verschijnt die? Hoeveel afleveringen? Nieuwe castleden? Wordt het Londen of New York? – weten we nu al dat het een euh… interessant seizoen zal worden. Gaat Joe zijn leven beteren en gaat hij geluk vinden? Of vervalt hij in zijn oude patroon?

Het lot van Joe

Het nieuws van nog een seizoen verbaast ons niets. De serie wordt zo goed bekeken dat het gek zou zijn als Netflix er onverwachts de stekker uit had getrokken. Ook is het geen verrassing dat dit het laatste seizoen wordt. In een interview vertelde hoofdrolspeler Penn Badgley eerder dit jaar dat de creators van de show voor ogen zagen dat het vijfde seizoen het laatste zou worden. “Ik weet dat de creators van deze show het volgende seizoen als laatste zien, mocht er een nieuwe komen”, vertelde hij aan Indiewire toen seizoen 4 van de serie net op Netflix te streamen was. “En dan wordt het waarschijnlijk een spectaculair einde.”

Of Joe een happy ending gaat krijgen? Penn lijkt zich dat niet voor te kunnen stellen. “Ik vind dat Joe zijn verdiende loon moet krijgen”, zei hij daarover. “Maar dat is natuurlijk niet aan mij. Ik weet niet waar het heen gaat. Maar voor mij, met dit concept en met dit karakter, vind ik het goed om verantwoordelijk te zijn. En dit is niet iets wat je door kunt laten gaan, omdat het zo goed gaat.”

Bron: Netflix Nederland, IndieWire | Beeld: Netflix 

Laatste nieuws