Trend du moment: de skinny scarf is terug van weggeweest

Zó rock jij het 00's statement piece!

We all know dat álles uit de 00’s zijn opwachting maakt anno 2023, zo ook de iconische skinny scarf. En hoewel de dunne sjaal twee jaar geleden ook nog helemaal hot and happening was, maakt het fashionitem ook dit jaar weer een grandioze comeback. Maar hoe style je dat kleine lapje stof eigenlijk?

Skinny scarf

Avril Lavigne, Ashley Tisdale, Britney Spears, Paris Hilton, zijn maar een kleine greep uit de 00’s die precies wisten hoe ze de skinny scarf moesten rocken. Natuurlijk erg fashionable, maar niet héél praktisch. Want eerlijk is eerlijk, zo’n dun sjaaltje helpt je niet bepaald tegen de kou.

Maarre, nu de lente er weer aankomt en de zon – hopelijk – wat vaker tevoorschijn komt, is de skinny scarf wel degelijk een mooi statement piece en dus de perfecte toevoeging aan je garderobe.

How to style

Hoewel de skinny scarf misschien niet meteen een accessoire is waar mensen – letterlijk en figuurlijk – warm van worden, is dit niet de eerste keer in jaren dat het een comeback maakt in het modebeeld. Zo zijn verschillende celebs, merken en modehuizen door de jaren heen in de ban geraakt van de skinny scarf en zagen we het item steeds vaker terugkomen.

Ben je benieuwd hoe je dit fashionitem kunt stylen? Wij geven je hieronder een aantal amazing voorbeelden:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door scarlett begi (@scarlettbegi)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kaia (@kaiagerber)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door brooke faherty (@brookefaherty)

Mix & match

Ben je er nog steeds niet helemaal uit hoe je zo’n skinny scarf het beste kunt dragen? Wellicht rock je het statement piece wel met een maxi skirt of een low rise jeans. Zo ga je weer he-le-maal back to the zeros. Nóg leuker: wees creatief! Zo kun je van een oude stropdas ook gemakkelijk een skinny scarf maken. Combineer dit met typisch Scandinavische fashion items zoals een mid waist jeans en een oversized colbert. That’s a look!

Bron: NSMBL | Beeld: Instagram, NL Beeld

Laatste nieuws