Zo maak je een heerlijk paasontbijtje op bed

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Lees ook

Wil je voor je partner een lekker ontbijt op bed maken deze paasdagen, of probeer je een subtiele hint te geven dat jij dit jaar wel zo’n lekker paasontbijtje verdient? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met het recept in dit artikel maak je namelijk heerlijke croissant-eibroodjes die prima op bed gegeten kunnen worden (wel boven een bordje!). 

Recept: croissant-eibroodjes met ham

Eieren mogen natuurlijk niet missen bij je paasontbijt ideeën en met deze croissant-eibroodjes zijn ze extra lekker. Win-win dus! De bereiding kost ongeveer 40 minuten en het serveert 4 personen (maar met z’n tweetjes komt het vast ook wel op). Dit heb je nodig:

  • 5 eieren
  • 4 eetlepels peterselie 
  • 4 cakevormpjes
  • 1 rol deeg voor croissants 
  • 1 pak rauwe ham
  • 1 snufje zeezout
  • 1 muffinvorm (op z’n minst 4 holtes)

Volg deze stappen en geniet van een heerlijk paasontbijt:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Kook 4 eieren in 7 min. hard. Laat de eieren onder koud stromend water schrikken en pel ze.
  2. Snijd de rol deeg langs de perforatie in 4 stukken. Halveer het deeg vervolgens in de lengte. Verdeel de rauwe ham over het deeg. Leg er de gekookte eieren op en bestrooi met de fijngehakte peterselie. Rol het deeg vanaf de brede zijkant op.
  3. Zet de ingepakte eieren in een cakevormpje in een muffinvorm. Klop 1 ei los en bestrijk de broodjes ermee. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar. Serveer de eitjes op een bordje met een beetje zeezout.

Genieten van de paasdagen

Dit zijn de perfecte dagen om samen te genieten van lekkere paasrecepten, en hoe begin je de dag nou beter dan een heerlijk ontbijtje op bed? Begin de paasdagen daarom goed met een heerlijk paasontbijt. Bon appétit!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Jumbo.

Laatste nieuws

Zie ook