Jeremy Scott stopt na 10 jaar als creatief directeur bij Moschino

In een statement spreekt de createf directeur zijn dankbaarheid uit voor zijn tijd bij Moschino.

Modemerk Moschino heeft afgelopen week bekendgemaakt dat creatief directeur Jeremy Scott na tien jaar afscheid neemt van het Italiaanse modehuis. De creatief directeur stond sinds 2013 aan het roer van het modemerk, maar heeft na zijn jubileum van tien jaar besloten om afscheid te nemen het ge-wel-dige modehuis.

Dankwoord

In het statement spreekt Jeremy Scott zijn dankbaarheid uit voor zijn tijd bij Moschino. “De afgelopen tien jaar zijn een prachtige viering van creativiteit en verbeelding geweest. Ik ben zo trots op het werk dat ik achterlaat. Ik wil Massimo Ferretti bedanken voor de eer om dit iconische modehuis te leiden.” Ook wil hij graag zijn fans over de hele wereld bedanken. “Zonder jullie zou dit niet mogelijk zijn.”

Op zijn beurt bedankt ook voorzitter Massimo Ferretti Scott voor zijn bijdrage aan Moschino. “lk heb het geluk dat ik de kans heb gehad om samen te werken met de creatieve kracht die Jeremy Scott is”, schrijft hij in het statement. “Ik wil hem bedanken voor zijn tienjarige inzet voor Franco Moschino’s legacy House en voor het inluiden van een duidelijk en vreugdevolle visie die voor altijd deel zal uitmaken van de geschiedenis van Moschino.”

Uitgesproken stijl

In 2013 nam Scott het stokje over van de toenmalige creatief directeur Rosella Jardini – en met succes. Want wie herinnert zich niet de real-life barbies tijdens de modeshow, zijn op McDonald’s geïnspireerde collectie en Gigi Hadid die als wandelend bloemenboeket over de catwalk paradeerde? Scotts stijl werd gekenmerkt door kleur, kleur en nog eens kleur – en waar nodig een vleugje humor. Zijn ontwerpen zijn ook in celebrity-land erg geliefd. Zo lieten Katy Perry en Lizzo weten groot fan te zijn van de ontwerper.

Jeremy Scott
Beeld: NL Beeld

Hoe de toekomst er voor Jeremy Scott uitziet, is nog niet bekend. Gaat hij niet aan de slag met zijn eigen gelijknamige modelabel, dan zullen er ongetwijfeld genoeg modehuizen in de rij staan om Scott binnen te harken als werknemer.

Bron: Marie Claire | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws